Allmänt

Brrr

Det var -22 grader i morse när jag steg upp. Inget väder för någon katt att gå ut, även om Siri tappert försökte. Hon var faktiskt ute en stund men satt nog mest bara och frös, för hon gick på lådan när hon kom in igen. Stackaren! 😉 Jag ville inte heller gå ut men var så illa tvungen. Tur det är kort vecka = äntligen fredag! 😆

Jag gnager mig vidare genom veckans uppgifter, både sådant jag tidigare tänkt att göra undan och sådant som allt eftersom dykt upp och fått högre prio. 🙄 Dagarna är soliga och fina, men de kalla nätterna gör att det inte är så stor sprutt på snösmältningen. Visst blir det lite takdropp i solskenet under dagtid, men så fort solen sjunker under horisonten fryser allt till igen. Nå, jag ska inte ha för bråttom med våren, den måste få ta tid.

Eftersom jag – surprise, surprise – inte handlade igår heller 🙄 så blev middagen ett ordentligt hopkok av det som fanns hemma. Jag kommer att överleva den här dagen också, men planerar lunch från Grillen och ”får se” vad det blir till middag (läs: kanske ännu mer utemat). Min handelslista blir längre och längre, allt eftersom jag använder de ”lagervaror” jag har hemma.

Tusan också! Jag kom precis på att nu har jag glömt att ringa frissan den här veckan också! Min frissa har öppet tis-tor, så jag kan inte ringa och boka tid idag. Mitt hår är så vildvuxet att det inte är klokt. Inte nog med att det är alldeles för långt, det slänger och hänger åt alla håll – även om jag fäster ihop det i svans eller fläta. Dessutom tappar jag massor av hår! 😯 Avloppssilen i duschen täpps nästan igen varje gång jag tvättar håret och jag har långa hårstrån överallt: på kläder, möbler och golv. Inte nu för att jag tror en klippning får mig att släppa mindre hår, men det skulle kännas skönt att åtminstone ha en frisyr, inte bara hår.

Vi firade en kollega på födelsedagen idag. Egentligen fyllde hon år i måndags, men då var alla lediga. Sedan har hon inte varit på plats, förrän idag – och då slog vi till. Ingen av oss slipper undan; det ska sjungas och hurras för den som fyller år, även om det ibland blir i för- eller efterskott. 😉

UPDATE
Ny dag, nya bekymmer… Jag har åtminstone fått undan de mest akuta ärendena som legat och väntat, men det dyker upp nya hela tiden. *avgrundsdjup suck* Det ena värre än det andra, kan jag säga, speciellt som jag var helt oförberedd på vissa saker. Nå, det kan gå att få rätsida på dem under eftermiddagen, annars får jag ta itu med de ärendena nästa vecka (beroende på om och när jag får svar).

Sigge gick ut under lunchen, flera vändor. Han hann t o m vara på fågeljakt en stund, innan jag ropade in honom igen. Han kommer åtminstone när jag ropar att vi ska gå in, för han är min homeboy. 😉 Sigge går inte långt och vill helst inte vara ute ensam. Siri hade gått upp och lagt sig i sängen (?) så när jag skulle gå in ville han följa med.

Få se om det blir IKEA för mig under helgen? Jag är svårt sugen, men får se hur jag gör. Det finns annat att göra, förutom att shoppa, så jag får se vad jag tar itu med. Först och främst måste jag shoppa loss på Coop – sedan får jag se om det blir pengar över så jag kan åka till IKEA. 😆

2 kommentarer på “Brrr”

  1. Brr, så kallt! Vi hade -13° en morgon för några dagar sedan men var det kallaste på länge.

    IKEA ja.. snart 2 år (!) sedan jag var och besökte nån IKEA nu. Blir ju inte då det inte längre är dessa 20-40-mila resorna per dag numera för mig efter jag sade upp mig i april 2022.

    1. Den här veckan blir betydligt varmare, så snart har vi också vår! 😉
      IKEA var bara ett förslag – det blev inte av. Nån annan gång. *rycker på axlarna*

Kommentarer är stängda.