Allmänt

Lång helg

Den här helgen kändes minst lika lång som den förra, fast vi hade två extra lediga dagar då?!? Vädret har inte varit helt bra, det har snöat. Och snöat. Och i morse snöade det igen. *suck* Gissa vem som hade bilen utanför garaget? Jajamensan, jag har fått skrapa/ sopa hela bilen i morse, då den varma snön frusit fast även på sidorna under natten… 🙄 Rätt åt mig, men nu hoppas jag att den inte samlar på sig lika mycket snö under dagen. Det har ändå inte kommit så jättemycket snö under helgen, mest bara att det snöat hela tiden; små, små flingor som singlat ner utan att solen visat sig. Eftersom jag inte varit någonstans, så har snön samlats på bilen. Det är kallgrader på nätterna, men inte så många, faktiskt. Den här veckan skulle visst bli varm, med flera plusgrader dagtid (d v s kramsnö idag).

Jag har fortfarande inte handlat (!) men borde verkligen göra undan det idag. Under helgen har jag fått använda min fantasi för att få ihop maträtter – och det gick bra! 🙂 Jag har inte svultit, inte på något sätt, även om det mesta nu börjar vara slut på hyllorna. Dags att fylla på med både det ena och det andra. Inte så kul att bära in allt när jag är hemma igen, men då vet jag att det finns på plats till nästa gång jag inte ids fara och handla.

Eftersom jag inte handlat mat, som var prio 1, så blev det ingen IKEA-sväng för mig den här helgen. Vad som är mest irriterande är att jag inte har någon klocka på väggen i vardagsrummet, men jag har nu klarat mig en vecka. Det största problemet är att jag helt tappar tidsuppfattningen när jag inte ser klockan.* Igår åt jag middag kl 21… 🙄 Kvällarna har ju blivit extremt mycket längre sedan sommartiden började, min kropp begriper inte att det är dags att börja med maten innan det skymmer. Jag tror jag har drabbats av jet lag. 😆

Katterna ville inte gå ut i morse – det snöade ju! Igår började jag fundera på vart Siri tagit vägen, egentligen. Hon kom ner (från sovrummet) på morgonen, spydde två gånger under datorbordet, och gick sedan upp igen. Framåt kvällen började jag fundera på om hon var glömd utomhus, då jag inte sett henne på hela dagen? Till slut, sent på kvällen, kom hon ner igen – och då ville hon gå ut och göra det som behövde göras! Snabbt ut, snabbt in, och – som sagt – i morse ville ingen av dem gå ut.

UPDATE
Snön har övergått till… Tja, vad ska jag kalla det? Det som faller ser ut som snöflingor men blir blött direkt när det landar. Inte riktigt regn men inte riktigt snö, heller. 😉 Nå, katterna gick ut när jag kom hem och är just nu (snabb koll på GPS:en) i full färd med att undersöka grannskapet. Sigge åt ena hållet, Siri åt det andra. De gillar inte att bli blöta, så de sitter nog och väntar på altanen när jag kommer hem, Upprörda och Okliade och Frusna och Svältande. I ungefär den ordningen. 😆

Jag hade lite vaga planer om att äta lunch från Grillen, men beslöt mig för att han får laga middag åt mig istället. Då åker jag hem och äter, så kan jag handla sedan, när jag inte är hungrig. Risken för godsaker minskar med typ 800% när jag gör så. Att handla direkt efter jobbet – speciellt när man ätit en ”enkel” lunch, som idag – kan vara livsfarligt. (Jag kokade nyponsoppa. Punkt. Det var vad jag hade hemma. Inga smörgåsar, eller biskvier, eller annat att tugga på – bara nyponsoppa.)


*) Visst har jag klocka på både mobilen och TV:n, men saknar ändå en väggklocka att kasta en blick på emellanåt. Mobilen har jag i ett fodral som måste öppnas för att jag ska se klockan, TV:n visar inte klockan när bilden visas som vanligt utan bara när jag försöker byta till annat (annan kanal eller annan streaming); alltså när jag tar upp någon meny.