Allmänt, Foto

Påfyllning

”Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!”

Till min stora förvåning hade jag mer pengar på kontot igår än jag trodde? Det visade sig vara skatteåterbäringen som slunkit in på kontot, helt obemärkt. Nu var det i o f s inte så mycket men alla bidrag mottages tacksamt. 😉 Det drar igång min IKEA-iver, i alla fall. (Som om den skulle behöva eldas på ännu mer… 🙄 ) Men jag försöker ändå spara så mycket jag kan – vem vet hur el- och värmeräkningarna ser ut nästa säsong? 🙁

Mina lunch- och middagsdejter med Carl Mörck rullar vidare dag för dag. Jag har passerat halva boken nu och försöker verkligen dra ut på det hela för att den ska räcka så länge som möjligt. Inga extra lyssnarstunder när jag inte är fokuserad på innehållet, typ diskar grytor eller så. Minsta lilla detalj kan vara avgörande. 😳

Vädret är grått och riktigt råkallt, även om det bara var typ -1 grad i morse. Det blåser nordliga vindar – det är väl därför det känns mycket kallare än igår, då blåsten kom söderifrån. Inte nu för att det blåser mycket, men det känns en tydlig skillnad även om det bara fläktar lite grann. Få se om vi får regn idag? Enligt vädret på morgonnyheterna skulle det bli så, men jag tror det när jag ser det. 🙄 Det har i alla fall frusit på inatt, så det var både hårt och knöligt att försöka ta mig över gården när jag skulle till jobbet.

Sigge gick ut i morse och hann kolla läget en sväng på bostadsområdet nedanför mitt kvarter innan han kom hem igen. Jag har sett på pejlen att han brukar gå dit och misstänker att det kanske bor en katt där, då det är ett speciellt hus han är intresserad av. Nå, så länge han kommer hem utan slagsmålsskador är jag nöjd. Siri höll sig däremot inne hela morgonen, hon ville inte alls gå ut i gråvädret. Lagom till lunch är nog hon färdig för att ta en runda i grannskapet. 😉

Aftonslasket, denna källa till visdom, har nu hittat den perfekta sjukdomen för alla hypokondriker:

Dolda sjukdomen allt vanligare: ”Stort mörkertal”
Drygt en miljon svenskar har dolda sjukdomen – de allra flesta utan att veta om det. 

(Givetvis är det en Plus-artikel, så jag kan inte läsa eller dela den. Om jag ville.)

Perrr-fekt! En sjukdom utan symtom! Precis vad vi alla behöver oroa oss för i nuläget! 😆 Kvällstidningarna når nya höjder varje vecka… 🙄