Allmänt

Äsch då

Jag hade preparerat för att ”gomorra” åt M i morse, men istället kom L – och tog hennes parkeringsplats?!? Jag skojade med henne om ”hur vågar du” men M var visst sjuk. Så snopet, när jag för en gångs skull hade prickat in tiden precis. Ja, ja. Så kan det gå.

Idag verkar det bli fint väder igen, solen skiner redan nu på morgonen men himlen är inte helt molnfri. Det kan ha varit lite kallare under natten, d v s någon minusgrad eller åtminstone nollgradigt, för det droppade inte från taken när jag var ut och tog morgonröken.

I vilket fall som helst jobbar jag hemifrån idag, hela dagen, och har massor kvar som inte blev gjort igår. Jag förstår inte de som hinner städa & tvätta & laga fantastiska middagar när de jobbar hemifrån: har de inget att göra? Igår var min mail proppfull med allt möjligt som hade större prio än det jag burit med mig hem – jag hade som tur var en färdig burk med middag att slänga i mikron, annars hade jag inte orkat laga middag. 😳

Det har varit hallabaloo på altanen inatt igen. Siri gillar att gå ut sent på kvällen och det verkar vara då Inkräktaren dyker upp, så ett kattslagsmål är oundvikligt. 🙄 Hon kommer inte in förrän hon fått jaga Inkräktaren på flykten. Sigge gillar att hålla koll från insidan, d v s han sitter på fönsterbrädet och ser på. 😉

Jag har inga speciella planer inför helgen. Det finns mycket ta itu med här hemma, eller också rantar jag iväg åt något håll. Vi får se. Jag har inte shoppat upp hela skatteåterbäringen än. 😉 Men det räcker med en sväng till affären så är det fort gjort av med pengar.

Jag är med i en FB-grupp som handlar om snabb, god och enkel mat, och blir så avundsjuk när jag läser inlägg från andra som köpt en ”restkasse” för X kr och i den fått en massa mat med kort (eller utgånget) datum. Det händer inte här, utan det är fullt pris som gäller. Om det finns varor som gått över tiden, antar jag att de slängs? Att maten är mycket dyrare än förr, och dessutom alltid har varit mycket dyrare i norr (p g a långa fraktavstånd), gör att matpriserna verkligen känns av. Vi har inga lågpriskedjor, t ex Willys eller Lidl, här. Nå, jag kan anpassa maten efter plånboken. Det går ingen nöd på mig. 🙂

Nu börjar det vara lite sent för att försöka lära mig att sticka sockor, men jag får väl ha det som sommarprojekt? 😉 Hela vintern har ”garn + stickor” stått inom parentes på shoppinglistan, och jag har tittat lite på garnerna när jag gått förbi dem, men har alltid så mycket annat jag verkligen behöver köpa – varje gång, eftersom jag skjuter upp handlandet så länge jag kan. 🙄 Om jag tränar under den varma säsongen kanske jag får ihop ett vettigt par sockor innan kylan kommer igen? 😆