Allmänt

Aprilväder

I morse var det nollgradigt och det har börjat snöa… Visserligen bara än så länge små flingor som smälter så fort de landar på en fast yta, men mer ska komma, och tydligen hela dagen. Ja, ja. Det är ju april och då ska det vara aprilväder. *rycker på axlarna*

Katterna gick ut i morse, men kom in igen innan jag for till jobbet. Siri var Jättebusig och sprang vilt med svansen i vädret och öronen bakåtstrukna, medan Sigge stannade kvar på altanen så länge som möjligt. Sedan gick de och hälsade på grannarna. 😉 Nu ligger de inne i varsin soffa och myser. Få se om de alls vill gå ut när jag kommer hem på lunch?

Den inte-så-goda fiskgrytan jag gjort tidigare blev bättre när jag igår spädde ut den och dessutom stoppade i creme fraiche. Jag har ätit godare fiskrätter men den gick ner ändå. 🙄 Nu har jag inga rester till middag men Planen är att handla efter jobbet. Jag har en ovanligt kort handelslista den här gången! 😯 I och för sig kan handlandet gå att skjuta upp ännu en dag, men det är nog lika bra att göra undan det. Jag får se hur jag gör.

Idag är jag uppbokad på diverse Teamsmöten, både på för- och eftermiddagen. Jag gruvar mig mest för mötet på em, då jag inte har all förhandsinfo jag behöver – räcker det med ett möte eller måste vi ta ett till? Den som lever får se. 😉 Jag kanske får plocka fram min (obefintliga) pedagogiska ådra. 😆

Igår fick jag en väldig massa samtal, om både det ena och det andra. Först när jag fick frågan om en annan avdelning insåg jag att jag glömt ställa tillbaka telefonen: den var i växelläge!* Inte att undra på att det ringde hela tiden, jag fick växelns alla samtal! 😆 Så kan det gå när jag har annat att tänka på.

Jag behöver köpa ett nytt torkarblad till bakrutan. Det har frusit fast för många gånger under vintern och består nu mest av slamsor. 😳 Eftersom jag har backkamera har jag inte brytt mig så hårt om det, men det ser bättre ut (och jag ser bättre ut 😉 ) om jag byter torkarblad. Kanske jag behöver byta något av de främre också? Vilken dag som helst (läs: inom den närmaste månaden) ska jag kolla i instruktionsboken vilken modell som behövs.

När jag jobbade hemifrån insåg jag hur liten skärmen är på jobbdatorn, den bärbara alltså. Jag fick nästan sitta med näsan mot skärmen för att kunna läsa en del text, eller för att se om jag var på rätt rad. 😯 Det är ett tag sedan jag jobbat hemma och jag insåg nu varför… 🙄 De flesta uppgifter klarar jag av utan besvär men så kommer alltid de där små, men viktiga, grejerna som måste åtgärdas – och då är det viktigt att det blir rätt.

Jag försökte ändra upplösning på skärmen men det visade sig att det bara ändrade själva ytan på programmet jag använder mest, däremot fortsatte texten att vara liten. *hmpf* Det är inget användarvänligt program, kan jag säga på en gång, men när man väl lärt sig det ordentligt vill man inte byte till den s k ”webbversionen”. Den går visserligen att ändra i storlek, med text och allt, men där finns inte alla finesser som originalprogrammet har.

UPDATE
Det var faktiskt ganska kallt under lunchen, +4 grader och nordlig vind. De små snöflingorna virvlar genom luften men blir vatten så fort de landar (ingen snö eller is på bilen – än). Sigge gick ut och blev kvar ute, men Siri såg jag inte till. Hon låg nog uppe i sovrummet och gosade i dubbelsängen. 😉

Vilken lättnad! Teamsmötet jag skulle ha efter lunch blir flyttat, nu återstår bara att se vilken dag som passar oss båda. Lättare sagt än gjort, men det gör inget om det dröjer. Jag har alldeles för mycket ”vanligt” arbete att göra för att hinna med några Teamsmöten, även om de också är viktiga – men de går att skjuta upp till senare.


*) M och jag hade kollat om vi hade samma funktioner i växelläget (efter en uppdatering) och jag glömde ställa tillbaka min telefon när hon gått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *