Allmänt

Snötäcke

Världen var snötäckt i morse – inte mer än ett par cm, men det var vitt överallt. Siri gick ut tidigt (extremt tidigt) i morse, men jag vet inte om hon kommit in. När jag gick ut för första morgonröken kan hon ha smugit in bakom ryggen på mig, för jag såg färska tassavtryck i snön på altanen – däremot såg jag inte till någon katt. Jo, Sigge, men han har varit inne hela tiden. Hennes GPS visar att hon är i ”hemmazonen” så jag misstänker att hon gått upp till dubbelsängen för att vila sig ordentligt. 😉

Håll i er: jag har bokat tid hos frissan! Till slut kom jag ihåg att göra det, en dag som inte var vare sig måndag eller fredag! Nu återstår bara att komma på vad jag vill göra med håret; klippa av allt eller bara en bit? Just idag är jag otroligt less det elektriska nät av hårstrån som lägger sig över ansiktet och skulle kunna tänka mig att kapa av alltihop. Andra dagar vill jag bara ta en lagom bit (en dm eller två) så jag ändå kan svansa håret när jag känner för det. Ja, ja. Vi får väl se vad jag kommer fram till, den dagen det är dags. 😉

Jag handlade inte igår heller, men idag kan det vara dags. Det är inte heller spikat i sten, jag kan klara mig ytterligare någon dag… 🙄 Det är ju så att bara jag har kaffe, cigg och kattmat hemma så går det bra – och de tre huvudfödorna finns ännu kvar. På tal om kattmat, jag borde åka förbi veterinärmottagningen under lunchen idag och se om de är där (vissa onsdagar har de stängt p g a personalbrist), för att köpa kattmat av rätt sort. De har en vägg med djurmat och om jag inte minns fel så har de ”rätt” sort, den jag brukar köpa.

Mitt dejtande med Carl Mörck har tagit slut. 🙁 Jag har istället förflyttat mig (från Danmark) till Island, rättare sagt Reykjavik, men är så tidig i historien att jag inte riktigt vet vem som ska luncha med mig i fortsättningen. Det utkristalliseras väl så småningom, då historien som boken börjar med tar ny fart efter 30 år. 😉

UPDATE
Ha! Vi är fantastiska på min avdelning! Jag hjälpte till att lösa ett litet mysterium som en annan avdelning hade, genom att tänka lite utanför boxen. 😉 Frågan väntade på mig i mailen direkt efter lunch och jag testade ett par gånger innan jag fick fram rätt svar. Nu förväntar jag mig tårta från den som ställde frågan… 😉

Nej, jag vill faktiskt inte ha någon tårta, jag försöker ju avsockra mig så gott det går. Vissa dagar går det bättre, andra dagar sämre… Ibland kan jag bli sådär akut godissugen att jag nästan skulle kunna göra inbrott bara för att komma över godsaker, men oftast klarar jag mig utan. Däremot stoppar jag i mig diverse annat, som inte är sockrat, och det är inte heller bra. (Nu ska vi inte snacka kolhydrater eller stärkelse, jag lever på mycket bröd, pasta och potatis. Jag håller mig ifrån sådant som smakar sött, det är en bra början.)

Precis som jag trodde var Siri inomhus, hon och Sigge gick ut när jag var hem på lunchen. Solen visar sig men det är bara typ +3 grader ändå. På vissa ställen har snön smält mer än på andra, men inte så det blir barmark helt och hållet igen där det tidigare varit bart. Katterna blev kvar utomhus när jag for tillbaka till jobbet, de klarar sig några timmar. Då blir de bara lugnare ikväll. Förhoppningsvis. 🙄