Allmänt, Foto

Festligt

Jag har varit bjuden på fest under helgen! Det var ett sammanslaget party för både C, G och Y, som fyllde år dagarna efter varandra. En byastuga var hyrd och MASSOR av mat serverades till massor av gäster – alla blev ordentligt mätta och jag misstänker att det ändå var mycket mat över. Det blev nog matlådor för hela veckan åt de som anordnade kalaset! 😆

Det bästa med hela kalaset var att B med familj kom, så jag fick träffa barnbarnen. 🙂 Lilla A är helt enkelt förtjusande, med håret i två tofsar och rosa skor, men killarna J och E är också fantastiska, även om de hellre ville sitta med näsan i mobilerna (som deras mor tagit från dem?). I vilket fall som helst så var det en lyckad kväll, som dessutom slutade tidigt för mig – jag åkte hem redan vid 8-snåret. Hade ont i knäna, då det blåst både hårda och kalla vindar hela dagen, så jag tog värktabletter när jag kom hem och slocknade på soffan.

Eftersom B och gänget skulle komma, hade A hämtat min bil och körde den till mig, så jag fick hem Big Red redan på lördag! Lyckan var fullständig och jag känner mig som folk igen! 😉 Tyvärr hann jag inte förbi hem till Byn (de sov över hos A) innan de drog vidare, men B hade hunnit hälsa på sin kusin A, som också var i Byn den här helgen. 🙂

Jag gnager mig igenom ”Reykjavik” bit för bit och nu börjar boken få upp farten. Inte lika spännande lunchsällskap som Carl Mörck eller Harry Bosch, men det tar sig! 😉 Den här ska jag absolut höra ända till slutet (vissa böcker får inte den förmånen, då de aldrig får den fart jag vill ha eller om jag tycker de är ointressanta).

Få se om jag får ihop en matsedel den här veckan? I o f s brukar jag ju få ihop fem rätter jag kan tänka mig, men sedan blir de ändå inte lagade, av en eller annan orsak… 🙄 Prio 1 till min kyl just nu är mjölk, då jag varit utan i flera dagar. Jag dricker inte längre mjölk till maten och har lyckats göra om tänkta rätter så de klarat sig utan mjölk. Det är bara så tråkigt att handla mat, även om jag brukar kalla det ”shopping” för att det ska låta roligare (det hjälper inte).

Japp, ni ser rätt: det kommer snö idag igen. Det började falla enstaka flingor innan jag for till jobbet och just nu snöar det för full utanför kontorsfönstret. Jag ska beställa tid för att byta till sommardäcken, men tänker avvakta till nästa vecka. 10-dygnsprognosen visar snö under början av den här veckan, följt av regn mot slutet/ helgen, så jag kan vänta till dess.

UPDATE
Lunchen tillbringades i Reykjavik 😉 med katterna utomhus. De kom inte in innan jag for till jobbet, men det har slutat snöa så de fryser nog inte (så mycket). Planerna för idag är att handla efter jobbet, men ni vet ju hur det brukar gå med de planerna: jag skjuter upp handlandet så länge jag kan, och jag har nog hemma det jag behöver för kvällens korv Stroganoff – förutom mjölken, då, förstås. Hmmm. Jag måste nog ta en sväng förbi affären ändå.

Det börjar vara läge för sortering på mitt skrivbord – igen… 🙄 Det tar aldrig slut. Pappersdrivorna bara växer och växer. Nå, jag får ta en liten bit i taget. Det mest akuta är en hög dokument som vuxit till samma höjd som kaffemuggen, där varje papper – enskilt, ett efter ett, ska sorteras in i arkivet på rätt ställe. Den högen är dessutom genomsökt flera gånger så ingenting ligger i ordning, allt är huller om buller. Jag ska börja med att sortera upp den stora högen i mindre högar, så känns det bättre sedan. Tror jag. 😉