Allmänt, Foto, Katter

Inte nu igen

Han är snygg, snabb och ganska charmig, Big Red, men jäkligt tjurig emellanåt. Nu ville han inte åka hem från jobbet igår, så det var bara att ringa bärgaren… Då var han billig, jag hade kunnat skänka bort honom, men nu har jag lugnat ner mig och kommer att behålla honom. Ett tag i alla fall. 😉

Den här gången vägrade han att starta, hur jag än försökte trycka på startknappen. Till slut blinkade alla lampor på instrumentpanelen – och gick inte att stänga av, så när väl bärgaren kom var dessutom batteriet tomt. 🙄 Jag har sett feltexter jag inte visste fanns, och svurit långa haranger över moderna bilar med all (onödig) elektronik.

Hyrbil är fixad och levererad, så jag kunde i alla fall fara och handla en snabb sväng. Egentligen behöver jag handla mer, men jag orkade bara skrapa ihop det absolut nödvändigaste för att klara mig idag (läs: smörgås), då klockan hann bli mycket innan jag kom iväg. Som tur var kunde jag äta middag från Grillen medan jag väntade på bärgaren.

Nu väntar jag på att verkstaden ska höra av sig. Hoppas de hittar och kan åtgärda felet snabbt så jag kan hämta honom på torsdag, då jag ska på nätverksträff i L den dagen.* Annars måste jag ta en semesterdag – igen – för att hämta honom, och den här gången ska jag banne mig inte ha ett Teamsmöte som väntar på mig klockan 16:00, som förra gången. *mutter mutter* Återstår bara att se om A har tid att skjutsa mig när Big Red ska hämtas. Annars får jag lösa det på något annat sätt. 😳

Sigge är en riktig charmknutte. Se bara hur han flirtar med sina gröna ögon åt mig. 😉 Han börjar alltid i liten skala, ligger hoprullad på knät. Sedan töjer han ut sig mer och mer, allt eftersom tiden går, och till slut har jag en lång limpa av katt som sträcker sig över halva mig. 😆

Siri är svårare att få på bild, för hon rör sig hela tiden – framför allt om jag riktar kameran mot henne. 😆 Mest av allt vill hon gnugga sina mungipor mot mobilen – a k a extrem närbild – men hon är så söt och tillgiven när hon vill mysa. Observera filten, hon ska trampa (”knåda degen”) ordentligt innan hon slår sig till ro, och så fort jag rör mig det minsta hoppar hon upp igen och börjar en ny trampomgång. 🙄

Det var kallt i morse, typ -9 grader, när jag steg upp. Solen visar sig men det klara vädret ger kalla nätter. Jag hittade till jobbet, trots oskrapad framruta. *host host harkel* (Framrutan var inte helt frosttäckt, utan hade stora isstjärnor jag kunde se mellan.) Katterna ville inte gå ut, utan borrade ner sig i varsin soffa när jag öppnade altandörren. De är nog mogna för uteliv när jag kommer hem på lunch. 😉

UPDATE
Jaha ja. Bilen är fixad (!) och väntar på hämtning, men jag har ingen möjlighet att ta mig dit idag. Verkstaden har stängt lördag-söndag. Nästa vecka ser ganska körd ut för min del – att hinna lägga in någon ledighet, alltså. (Jag får bara ha hyrbilen till på söndag, visst sa jag det?) Problemet är att jag behöver en co-driver som kan köra en bil (hyrbilen eller sin egen) hem från L, då jag omöjligt kan köra hem två bilar samtidigt. Nå, i värsta fall får jag klara mig fram till torsdag. Jag ska fundera under helgen.

Som väntat gick kattrackorna ut när jag kom på lunch, men jag glömde ta av Sigge halsbandet för laddning. Nå, jag får ladda det när han kommit in igen – lite synd, bara, att inte kunna kolla vart han varit under eftermiddagen. 😉

UPDATE 2
Ibland löser sig saker snabbare och lättare än man tror. 🙂 Jag kom på att B med familj ska till samma party som jag imorgon, så jag ringde snälle A och bad om en tjänst. Han kunde inte motstå min bön, utan for och hämtade bilen. Imorgon kör han och B varsin bil från L till mig. 🙂 (Jag swishade förstås A en rejäl summa så han kan lösa ut bilen och få lite pengar över. Det är det värt för att slippa ta en semesterdag när jag inte har tid.)


*) Planen var att jag och J skulle åka dit i min bil, men nu får vi ta hennes. Det kan inte hjälpas. Då får jag ju visa henne var bilverkstaden ligger. 😉