Allmänt

Fantastiskt

Jag har varit borta från kontoret i två (arbets-) dagar – och det har bara kommit två brev! (Och en massa mail, men de räknas nästan inte i det här sammanhanget. 😉 ) Fredagen blev helt annorlunda mot vad jag tänkt mig, då jag fick bokningar till Teamsmöten jag inte förutsett. Nå, jag har arbetat hemifrån, även om jag inte fick gjort det jag tänkt göra. 🙄

Nu har jag börjat lyssna på näst sista boken i serien om arkeologen Ruth Galloway och kommissarie Harry Nelson, skriven av Elly Griffiths, ”Det låsta rummet”. Jag har läst/ lyssnat på alla de tidigare böckerna i serien och sippar nu i mig de två sista en kvart i taget, typ. Lunch- och middagsdejter, ni vet. 😉

Nätterna, eller rättare sagt kvällarna, är ljusare nu. Igår var jag ut och rökte strax före 23 och himlen var fortfarande blå, en mörkare blå nyans, inte svart som på vintern. En månad till så har vi ljust hela dygnet! Katterna har börjat ta nattpromenader; de vill gå ut sent och kommer in tidigt på morgonen för att sova som stockar efter nattens eskapader. 😆 Jag ser på deras trackers var de hållit till, och nu har Siri börjat hitta ner till älven igen. Sigge håller koll på hyresbostäderna nedanför äldreboendet bredvid Snigelskalet. Han är ju min homeboy och går inte för långt bort. 😉

Få se om jag får ihop en matsedel för den här veckan? Förra veckan sprack rejält, jag vet inte om jag gjorde en enda rätt som var planerad? Planen är att handla idag – det kommer att vara grymt mycket folk på mataffärerna imorgon – och att hinna till Apoteket, som jag missade hela förra veckan. För övrigt kokade jag inte palt den här helgen heller. Men vilken helg som helst… 😉

UPDATE
Det märks att det är måndag. Efter lunch fick jag (nästan) blodstörtning två gånger inom 10 minuter, vilket förstörde hela eftermiddagen för mig. Ja, jag är fortfarande sur/ upprörd/ irriterad. Det första ärendet får den som ställt till oredan fixa själv så det blir rätt (men åååhhh vad jag vill ordna det så det blir som jag vill ha det), det andra ärendet kan jag inte påverka men kunden är lugnad i alla fall. Det är så typiskt; jag får ta skiten för något som någon annan gjort fel. 🙄 Att det dessutom är flera kockar i den första soppan ger mig onda aningar – jag tror jag skickar ett håll-fingrarna-borta-mail till de berörda och rätta felen själv. Hmmm. Jag får se hur jag gör.

UPDATE 2
Jag rättade felen själv, med några ilskna mail till de berörda (som inte gick att få tag i på telefonen). Nu hoppas jag att samma fel inte händer en gång till, då måste jag i så fall ta till Åtgärder. *morr*