Allmänt

Livsgnista

Det var hur kul som helst att vara på kurs igår! Eftersom vi (på min avdelning) är ordentligt svältfödda på kurser/ träffar/ utbildningar/ möten utanför kontoret, var det alldeles alldeles underbart att kunna nätverka med andra i samma bransch. Vi hade gemensamma frågor och bekymmer att diskutera, och det var – som sagt – helt fantastiskt att mingla med de andra och jämföra hur man kan lösa olika problem på olika sätt. (Det var alltså nätverksträff för skyddsombud.) Att maten dessutom var god, gjorde att kursen får ett stort plus! 😆

När dagen var färdig och vi skulle åka hem igen, for J och jag en ”liten sväng” förbi shoppingområdet S – såklart. Det hade vi gjort upp direkt i bilen på morgonen. 😉 Jag skulle bara köpa kattmat (torrfoder) och lyckades hålla mig till det, hon ”råkade” handla lite mer än beräknat men höll sig inom sin budget (läs: dagen före lön…). Anyway, vi hade en riktigt trevlig dag, och jag fick t o m agera orakel i bilen på väg hem! 😆 OK, hon hade en (personlig) fråga jag var tvungen ge ett ordentligt genomtänkt svar på, som gör att det ändå är hon själv som får fram svaret. En liten knuff i rätt riktning. Någonting i den stilen. 😉

Idag ska jag köra en liten utbildning med J, ”lära honom webbsidan”. 🙄 Jag har ingen aning om vad han kan – om han alls kan något, om han använt eller engagerat sig i en webbsida tidigare, o s v. Nu har jag avsatt 1½ timme åt honom till att börja med, så får vi se om han kan/ vill/ behöver lära sig något. Han kanske är webbmaster åt någon annan sida och redan kan allt jag tänkt visa honom, den här första gången? Nå, det visar sig när det är dags.

UPDATE
Förmiddagens lilla utbildning gick bra, vi var väldigt överens även om han inte jobbat med webb tidigare. Som vanligt kom jag i efterhand på en del saker jag borde lärt honom, men jag tror jag får ta en liten bit i taget. Det är mycket att smälta när man inte är van.

Plötsligt fick jag en inbokning under em också, som jag egentligen inte vill ha, men det är lika bra att göra undan det ämnet nu. Jag har väntat på det aktuella materialet i flera veckor nu, men ännu inte fått det. 🙄 Nå, det är inte jag som blir lidande när Någon inte får tummen ur röven. Jag förstår bara inte varför h*n vill stöta och blöta allt material med mig, som inte alls är insatt i ämnet? Kan det vara just därför, för att jag inte är inblandad sedan tidigare? *rycker på axlarna* Det finns sämre sätt att tillbringa en fredag. 😉

Planerna inför helgen är vaga, men det är som vanligt; det finns alltid disk, städ och tvätt att ta itu med om jag inte gör något annat. 🙄 Jag är lite småsugen att koka palt någon av dagarna, men då måste jag ta mig i kragen och fara och handla först. Potatisen räcker inte till, inte på långa vägar. Det är ju så med palt, att det kokar man inte en portion eller två av. Nej, man tar fram den Stora Grytan och kokar som till ett kompani, när man ändå håller på. 😉 En del fryser in överbliven palt, jag brukar steka palt i flera dagar istället. Men, som sagt, jag har alldeles för lite potatis just nu.