Allmänt

Skräppost

Eftersom jobbet lagt till ett skräppostfilter så slipper jag nu få allt för mycket skräppost i jobbmailen, inte alls lika mycket som förut. Ibland slinker det igenom ett eller annat, men det det är bara ett fåtal mot vad som kom förut. I min privata mail slipper jag de mest uppenbara skräpmailen, däremot skickar alla firmor jag någonsin beställt något ifrån Fantastiska Erbjudanden till mig. Jag har försökt rensa (välja Unsubscribe) så gott det går men samtidigt vet jag ju vilka firmor jag kommer att handla ifrån fler gånger… Jag kan/ vill inte utestänga allt. Det kan ju komma något REA-erbjudande jag inte kan motstå, om jag ändå är på gång att beställa. 🙄

Min IRL-postlåda gapar oftast tom, om det inte ramlar ner reklam där också. Mängden reklam har drastiskt minskat, sedan Posten införde nytt dyrare porto för massreklamen. Tidigare var måndagarna den dag då postlådan var full av reklamblad, numera kommer bara Coop:s – så länge det varar. Adresserad reklam dyker förstås upp emellanåt, oftast från någon som vill jag ska köpa lotter. Ha! Glöm det! Det finns två sorters lotter: de man vinner på – och de jag köper… (Därför har jag inga betänkligheter mot att ge bort Trisslotter i present, och OM någon skulle vinna ett TV-skrap skulle jag bara bli glad för den personen.)

Imorgon ska jag på kurs/ nätverksmöte med en kollega, J. Vi har pratat ihop oss och jag plockar upp henne i T, så samåker vi därifrån. Lättare att bara behöva hitta parkering åt en bil i L. Hon pendlar från annan ort, så T är det perfekta stället att mötas. Jag har tänkt mig en sväng ut på shoppingområdet S innan vi åker hemåt, och jag misstänker att hon inte har så mycket emot det. 😉 Visserligen är jag en tråkmåns och ska bara köpa kattmat (torrfoder), men hon kanske också vill shoppa (på någon annan affär – hon har inga husdjur).

Snön har fallit hela dagen igår och lite grann fortfarande under morgonen, men vädret är varmare. Det är någon plusgrad, för snön är kramig och glider i stora sjok från bilen. Jag skulle tro det är någon enstaka plusgrad, men är glad att jag ännu har vinterdäcken på. Om det fryser till under natten kan det vara ordentligt halt i morgon bitti. Att åka till och från jobbet klarar jag på sommardäck även i det föret, men vill inte ge mig ut på långkörningar på sommardäck. 😳

Katterna gick ut i morse och hade faktiskt lämnat altanen när jag skulle släppa in dem igen. Sigge var jättebusig igår kväll, i nysnön, fast den var kramig. Han sprang som en blixt fram och tillbaka över gräsmattan, men tyvärr stod inte snön i plymer runt honom, som den gör när den är pudrigare. Siri suckade och väntade tills han sprungit av sig det värsta innan hon gick ner från altanen. Behöva dela gård med den där galningen… 🙄 😆

Jag handlade faktiskt igår, även om jag inte ville – men jag var tvungen. Kaffet var slut (!!!) och om jag ändå skulle köpa kaffe, kunde jag köpa allt det andra också. Min matsedel har redan spruckit flera gånger om, men det går ju att återanvända delar av den nästa vecka. 😉 Ett par varor hoppade jag över, då de inte var så jättebrådskande, så vem vet: jag kanske far och handlar en till gång den här veckan? Den som lever får se. 😆

UPDATE
Ibland är jag väldigt populär, som idag t ex. Jag har redan två gånger hunnit få frågan om när jag har semester, för att andra ska kunna planera in mig under sommaren. Häpp näpp – det går inte! Jag vet inte hur många gånger jag måste förklara det för dem som tror att de kan använda mig som semestervikarie: jag har ingen möjlighet att jobba på en annan avdelning under sommaren, jag kommer att ha häcken full med mitt ordinarie jobb hela tiden.

I vanliga fall är vi – som det ser ut i nuläget – två heltidare och två halvtidare som gör fyra heltidsjobb. Under semesterperioden blir vi en och en halv som ska göra fyra personers jobb. Jobbmängden minskar inte för att det är sommar, snarare tvärtom. Jag har inte möjlighet att gå över till en annan avdelning, bara för att de inte kan planera sin semester…. *mutter mutter*