Allmänt

Klämfredag

Jag tog inte ledigt den här klämfredagen, även om det säkert inte stött på något hinder. Visserligen är A ledig, men en sådan här dag är det inte mycket som händer – bara vi ser till att bemanna telefontiderna, och det är fixat. Min dagvillhet fortsätter; idag är det äntligen måndag, men samtidigt äntligen fredag?!? Hupp! 😳

Bilen fick sommardäck igår, en snabb affär. Enda problemet är att soffan man kan sitta och vänta i, medan däckbytet görs, är så himla låg och därmed svår att ta sig upp ur när allt är klart. 😉 Nå, jag får gunga lite så slipper jag upp. Ingen fara. 🙂 Jag slapp ju byta däcken själv, och sedan körde jag ”broarna runt” bara för att njuta av att slippa höra dubbarna mot asfalten. Bilen blev betydligt tystare.

Jag har börjat lyssna på ”Levande och döda” av Christoffer Carlsson. Det verkar vara tredje boken i en serie jag inte lyssnat på tidigare, men det gör inget. Jag tror inte jag missat något. 😉 Alltså, varje bok är en helt egen historia – än så länge har jag inte stött på något som hänvisar till vad som hänt i tidigare böcker.

Sigges tracker är på laddning sedan 07:07 i morse. Jag får ett meddelande till mobilen varje gång den sätts på laddning, respektive när den är färdigladdad, så nu ska jag kolla hur lång tid det tar att ladda den full. Terroristen har fått gå ut utan halsband i morse, men han är ju min homeboy så det skulle förvåna mig mycket om han inte kommer in när jag kommer hem på lunch. 😆

Vädret idag är mestadels soligt men inte så varmt – än. Nätterna är kalla, så det snöblandade regn som kom igår låg i morse kvar på gräsmattan bakom huset, dit solen inte nått. Gräset har börjat få gröna skiftningar här och där, men snart (SNART) kommer värmen och då exploderar grönskan överallt! Jag har redan börjat planera att ställa ut altansoffan. Ja, den står redan ute, men de olika delarna är uppochnervända på varandra. Jag vill ställa den i ordning och ta ut dynorna – snart, s-n-a-r-t… 🙂

UPDATE
För den som undrar så var Sigges tracker färdigladdad kl 09:34, så det går ju hyfsat fort att ladda de små rackarna! 🙂 Däremot kan det ta ett tag att få på Sigge sin tracker igen, då han gör sitt bästa för att slinka undan när jag tar fram den. 🙄 Bästa sättet är att vänta tills han sover på ett (för mig) bra ställe, där jag snabbt kommer åt att snäppa på halsbandet igen.

Jag har nu skickat ut tredje mailet denna vecka om den medlemsmiddag facket ska ha nästnästa vecka. *djup suck* Planen var att vi skulle ha fisk på menyn, då vi alltid annars väljer kött. Såklart är ett par av ”mina” medlemmar så ärliga att de inte ens försöker låtsas att de är allergiska, utan de talar helt enkelt om att de inte vill äta fisk. Ytterligare någon var lite tveksam till fisk, men i brist på bröd 🙄 (och när man blir bjuden) så äter man det som serveras… Nu gör jag så att alla får välja, så ser jag hur många som svarar – och VAD de svarar. *sliter mitt hår i förtvivlan* *nej, förresten, då förstör jag ju frisyren* (Nästa medlemsmiddag blir micrade djfr köttbullar med snabbmakaroner – utan ketchup och kokta i osaltat vatten – serverade i jobbets fikarum, om de ska hålla på så här.)

UPDATE 2
Håhå jaja. Det har börjat blåsa – rätt ordentligt, tycker jag, men så bor jag ju inte vid havet (där många säkert skulle tycka att det här är en mild fläkt mot hur det brukar blåsa hos dem). Sigge kom in, gick ut, och kom in igen under lunchen. Om det inte hade blåst hade han nog blivit kvar utomhus hela eftermiddagen också, men nu kom han rusande hem med öronen platt mot nacken (så ser katter ut när det blåser för hårt för deras smak). 😉 Jag har inte satt på honom trackern än, det räckte med att jag tittade på den för att han skulle börja undvika mig. Nå, snart sover han på ett bra ställe när jag är hemma… He he.