Allmänt, Foto, Katter

Klämfredag

Bara för att det är en s k klämfredag idag, ska ni inte tro det är lugnare på jobbet – snarare tvärtom. Jag blev väldigt efterfrågad, av olika orsaker, och mailboxen är full av brådskande ärenden. OK, jag får skjuta på annat jag tänkt göra, det kommer ju hela sammanhängande veckor sedan. Fram till midsommar i alla fall.

Alltså, jag blir så dagvill; har måndag idag fast det är fredag – förutom att jag hade fredag i onsdags?!? Dessutom tänkte jag hinna klämma in röstningen under dagen, för jag har packat ner röstkortet i handväskan. (Då kan jag stanna hemma – eller åka vart jag vill – under helgen som kommer, behöver inte tänka på röstningen.)

Det blev inget handlat i fredags onsdags direkt efter jobbet, och inte igår heller. I morse har jag tagit en snabb sväng förbi Macken, för att fylla på cigg, men efter jobbet måste jag handla ordentligt. Det blir fler och fler varor som hamnar på listan, ju fler dagar som går sedan jag handlat senast.

Dagens planerade middag har förstås spårat ur ordentligt från matsedeln; om det inte är för varmt ska jag grädda våfflor ute på altanen, p g a en mjölkliter som behöver användas upp. Förutsatt att jag har ägg så det räcker hemma? Jag har en äggkartong på hyllan men vet inte hur många ägg som är kvar i den. (Bäst att skriva upp även ägg på listan.)

Det har varit en sval natt, runt ca 11-12 grader när jag steg upp, och vädret verkar vara växlande molnighet. Åtminstone nu på morgonsidan, men det kan hinna ändras innan dagen är över. Ännu ett sommartecken är förresten på plats: myggorna… 🙄 Nu får jag börja hålla altandörren stängd igen, åtminstone kvällstid, för de små blodsugarna är så irriterande att ha susande runt skallen hela kvällarna. Jag lämnar drivor av lik runt mig; på golvet bredvid den stol/ soffa jag använder. 😉

UPDATE
Jag hade ju alldeles glömt bort att luddskallarna fyller 6 år idag! 🙂 Grattis till mina små nöjesmaskiner, som gör livet roligare och betydligt intressantare än jag väntat mig!

Förresten ska jag avslöja vad Siri haft för sig under onsdagen: hon tog ett morgondopp i älven! 😯

Gissa om jag blev förvånad – och ängslig – när jag såg var hon varit!?! Jag vet att hon är alldeles för folkskygg för att någon ska ha fått tag i henne och tagit med henne i båt (så långt kan ingen kasta), och jag tror inte hon frivilligt simmat rakt ut och tillbaka igen. Nej, jag misstänker att en rovfågel plockat upp henne men tappat henne efter en bit.

Morgondoppet skedde vid 5-tiden på morgonen (trackern visar tid: älvdoppet började 04:58 och slutade 05:20). Hon är i alla fall inte skadad, och när hon kom hem sent på kvällen (jag var precis på väg att åka och söka henne – batteriet i trackern hade tagit slut 08:01) så var hon ren och torr i pälsen. Jag har försökt klämma och känna på henne men hon verkar inte ha ont någonstans. Där hade vi tur! 😯