Allmänt

Tisdag

Regnet öste ner i morse, och – om jag inte tar fel – även under natten. Katterna har i alla fall sovit gott i altansoffan, även om Sigge kom in och var enormt kelsjuk i morse. Han kände väl på sig att jag hade bråttom till jobbet (snoozade lite för länge i morse, a k a summer mode, vilket inte är detsamma som försovning). Siri var in och åt, och gick sedan ut igen, men Sigge blev kvar inomhus.

Nu får jag försöka hitta på något annat att göra på måndagarna: säsongens sista av snitt av ”Oak Island” var igår. De har fortfarande inte hittat skatten, men ger inte upp hoppet. Det blir åtminstone en säsong till, för de gjorde upp planer för vad som ska göras nästa år (d v s i år, då serien spelas in under sommarhalvåret). 😉

B ringde mig igår, och vi gjorde upp lite halvhjärtade planer för den kommande helgen. Lille J fyller ju år (11 år, hur har han hunnit bli så stor?) så vi diskuterade presentförslag och när kalaset ska vara. Jag håller tummarna för söndag den här veckan, men det kan bli flyttat till nästa helg, beroende på alla inblandade. Nåja, jag är ledig alla söndagar, så för min del spelar det ingen roll.

Ett irritationsmoment under sommaren är att morgonnyheterna på TV är en timme försenade. Under resten av året anpassar jag mig till att vakna till under nyheterna kl 6 och sedan se nyheterna ordentligt (i sällskap med morgonkaffet) kl 06:30, efter att ha gomorrat åt M som kommer kvart över 6 varje vardag, men nu är första nyhetssändningen kl 07:00. Det förskjuter hela min morgon! Jag blir i otakt med tiden och kommer sent varje dag till jobbet! 😳

Igår gjorde jag ett mindre ryck & röj i köket, d v s tömde och fyllde diskmasken innan jag slog igång den. Handdiskade en del, medan annat står kvar och blöter loss det som bränt fast, tills jag har tid att diska ikväll. Nu återstår att bära ut all återvinning till bilen, så jag får köra bort den och sedan piffa till röran som just nu är i köket. Jag iddes inte bära med mig (papp-) kassarna till bilen i morse, i ösregnet, men det kan ha lugnat sig till lunchen, så får jag ta ut kassarna då istället.

Jag använde mina nya diskhandskar igår, eftersom jag hade för långa naglar i mitt förra par – de började läcka in vatten i fingertopparna… Det är kul att diska med handskar på, eftersom jag kan ha skållhett vatten och handskarna skyddar mig mot att bränna mig. Det måste vara ett ålderstecken, jag har aldrig sett någon annan ”i min ålder” använda diskhandskar, men det kanske är dags nu? 😉 Helst skulle jag vilja ha sådana där handskar med fjädrar och fluff som dekoration, men de finns inte i min storlek. Jag har stora händer (arv efter pappa) och grova underarmar, som en rysk brottare. 😆 (Tyvärr inte muskler, bara fett, men grova är de ändå.)

Det blev ingen handelssväng igår, jag har mat hemma så jag klarar mig ett tag. Däremot har jag ätit upp allt TV-godis jag brukar köpa, men jag klarar att se på TV utan att äta. Oftast, åtminstone. 😉 Ibland är det enda sättet att hålla mig vaken på, att ha något att tugga på. Det beror lite på vad som visas och om jag hunnit ta en powernap innan.

Åh, ikväll börjar ju en ny säsong av ”Morden i Midsomer”! Perfekt sommarunderhållning med kluriga mordgåtor, där inte blodet skvätter åt alla håll, utan det blir en hjärnornas kamp med ett eller annat dödsfall emellanåt. Typ. 😆 På tal om mordgåtor så är boken jag håller på med snart färdiglyssnad, och *spoiler* det blev faktiskt åtminstone ett mord (och ett mordförsök) i historien. Det ska bli spännande att höra slutet, att få höra om alla trådar nystas upp i slutänden.

På tal om att äta framför TV:n, så skulle jag verkligen behöva ta mig i kragen. Det blir lätt lite för många nattmackor eller annat smått & gott som jag tuggar i mig på kvällar/ nätter. De är inte bra för figuren; jag kan lugnt säga att jag börjar få extra kurvor på ställen där jag inte vil ha dem… 🙄 När jag var yngre satte sig allt fett runt ändan och låren, men nu har det istället börjat samlas runt magen. Det är tydligen inte bra, men vad ska man göra? (Låta bli att äta på kvällen/ natten/ överhuvudtaget är förstås ett väldigt bra alternativ, men…)