Allmänt

Torsdag, eller?

Vissa dagar blir jag lite lätt förvirrad. Är det verkligen torsdag idag? Som regel, snarare än undantag, är jag väldigt dagvill och har bara koll på om det är måndag, fredag eller den sammanhängande massa av timmar som kallas ”helg”. Övriga dagar kan det vara vilken veckodag som helst.

Som exempel räknar jag med att första dagen efter helgen är måndag. Sen är det tisdag, och så är det tisdag, sen blir det tisdag igen, och så helt plötsligt är det fredag!?! Vissa veckor kan ”tisdag” bytas ut mot ”onsdag” eller ”torsdag”, beroende på vad som ska ske under veckan. Om vi har ett möte på en onsdag så kan hela veckan bestå av onsdagar, t ex, för då är det endast onsdag som jag behöver hålla rätt på under den veckan. Alltså blir alla dagar onsdag. Logiskt, eller hur? 😉

Sen har jag vissa rutiner som måste följas, annars blir allt fel. Varje måndag, onsdag och fredag morgon tvättar jag håret* när det är vanlig vardag. Den här veckan har jag kommit i otakt med mig själv och tvättar håret tisdag och torsdag istället. Gissa hur fel det blir?!?

Inte nog med att jag är dagvill, jag brukar tappa ungefär en vecka varje år också. Ja, det är alldeles sant! Veckan före jul, eller rättare sagt dagarna mellan fjärde advent och julafton, brukar försvinna i ett svart hål. Inte för att det är en hel vecka, men jag vill ha en hel vecka där emellan. Är det för mycket begärt? Kan vi inte införa att julafton är på femte advent? 😉

[tags]dagvill, veckodagar, rutiner[/tags]

*) Jag orkar inte tvätta det varje dag till vardags, då jag har både långt och tjockt hår, men ingen hårtork. Det dröjer ända till lunch innan det självtorkat. (Under resor tvättar jag förstås håret varje dag, under semestern – om  jag bara går hemma – tvättar jag håret nån gång emellanåt. Typ.) Och även om jag hade en hårtork så skulle jag inte idas tvätta det varje dag, då jag uppskattar den extra kvarten sovmorgon alldeles för mycket. 😉

6 kommentarer på “Torsdag, eller?”

  1. Jag kan riktigt se framför mig hur du skakar de blonda lockarna torra direkt du kommer ut ur duschen. 😉

  2. Nej, bara hur du ruskar på dig, ungefär som en hund, i motljus i solnedgången. Nej, -uppgången. Hmmm. Jag tror jag har sett för många reklamfilmer…

  3. Och så sprejar jag Axe-deoderant i slowmotion över min tvättbrädemage samt blir renrakad genom att dra med hyveln i en enda svepande rörelse över ansiktet. Sedan tar jag på mig mina boxershorts, hoppar i kostymen, tar en kopp svart kaffe och går ut genom dörren för att köra den senaste bilmodellen till jobbet som ekonomisk rådgivare i en skyskrapa.

    När jag tänker efter så stämmer allt förutom att jag är en lightversion som försöker leva upp till reklammakarnas verklighet.

  4. Precis! Jag lever däremot det glamourösa modellivet genom att slänga med håret och ringa till mamma för att säga att jag ändrat hårfärg igen. Dessutom blir min tvätt och disk alltid oklanderligt ren. Jag duschar under ett vattenfall och har två kilometer långa ögonfransar. Ja, du vet. :mrgreen:

Kommentarer är stängda.