Allmänt

Tedrickande

Under hösten/vintern ökar mitt tedrickande markant. Det gör att jag nu drabbats av ett (angenämt) problem. Jag har helt enkelt så många olika sorters löste att jag har svårt att välja.

Inte nog med att det är femtielva olika smaker, dessutom finns så kallade grundsorter – svarta, gröna och röda teer – i mitt skafferi. Vilken grundsort passar vid vilket tillfälle, och vilken smak av den färgen ska jag välja? *himlar med ögonen* Ett i-landsproblem, helt klart.

Det värsta problemet var när jag häromdagen skulle köpa ett helt vanligt, gammeldags te – svart, utan extra smaksättning, dessutom i påse. Det var inte det lättaste att hitta, bland alla doftande förpackningar av olika slag, men jag fastnade till slut för English Breakfast. En gammal trotjänare som passar perfekt till det mesta i smörgåsväg.

Smaksatta teer går förstås också att använda till smörgås med olika pålägg, men dem (teerna) vill jag helst dricka bara för sig. Annars är det väl inte lönt att ha smak? Dessutom tycker jag om att pyssla lite med dem; mäta upp i tesilen, låta dra, kura i soffan med muggen på bordet.

Svart påste är snabba ryck. Hälla vattnet över påsen med ena handen, medan jag gör smörgåsar med andra handen = hemma på snabblunch. Det funkar, det också.

[tags]te, tedrickande[/tags]

6 kommentarer på “Tedrickande”

  1. Men, varför dricker du te? Det smakar illa i alla dess former. Känner man sig ruggig är det naturligtvis varm choklad med vispgrädde man ska dricka. Eller whisky. Eller båda. Samtidigt. Men inte te.

  2. Te med en gnutta honung är både värmande och gott och lindrande för min rökiga hals. 😉

  3. Å, teeeee… don’t get me started! Älskar te, praktiskt taget dyrkar det… håller absolut med engelsmannen som prisade Gud att han inte föddes innan teet ”uppfanns”! It’s always time for a proper tea – helst, som du skriver, alldeles för sig självt utan tilltugg eller diverse tillbehör i.

    Ta det dock försiktigt med de gröna och röda teerna – minns att de är ”mediciner” och kan överdoseras. En tekännare jag känner, rekommenderar max två koppar per dag… svart te kan man däremot dricka mer av, eftersom de har fått jäsa längre.

    Har du provat vitt te? Vid sidan av Darjeeling är vitt min nya favorit!

  4. Jag föredrar ju egentligen kaffe, men till snabblunch eller på kvällen är det te som gäller.

    Rött te är visst koffeinfritt, så det är att föredra på kvällen (speciellt om man ska stiga upp tidigt nästa dag). Vitt te har jag aldrig smakat.

Kommentarer är stängda.