Katter

Tupplur

Jag tog mig en liten tupplur (bara ett par tre timmar…) på soffan framför TV:n och vaknade till snöstorm?!? Ja, inte i TV:n 😉 utan utomhus. Var kom den ifrån? Måste ha missat väderprognosen…

När jag var ute och rökte, kände jag att snön var sådan där Riktig Kramsnö – perfekt att krama ihop till bollar att kasta på någon bygga en snölykta med. Plötsligt saknade jag Madamen (som låg inne och sov). Hon är en rolig katt, brukar rulla ihop snöbollar om det är kramsnö. Jo, det är sant!

(Precis som om hon kunde läsa mina tankar, kom Madamen och gned sig mot mina ben medan jag skrev detta. Klart hon ville gå ut och leka i snön!)

De är olika, mina katter, när det gäller acceptabel väderlek för att gå ut. Madamen gillar att gå ut, oavsett väder, och springer gärna iväg som en raket. I takt med att hon blivit äldre har tiden för hennes utebesök blivit kortare under den kallare delen av året, men hon Vill Gå Ut.

Gamlingen ska alltid kolla i dörrspringan om vädret är OK. Det får inte regna, snöa eller blåsa om han ska gå ut. Helst ska det vara vindstilla och soligt. Visst händer det att han går ut även i sämre väder, men väldigt sällan. Han är som jag: föredrar soffan. 😉

Froppisen går gärna ut, så länge jag är ute. Hon vill hålla mamma i handen 😉 och går sällan utom synhåll. Vädret spelar inte så stor roll för henne, hon är ute efter (mitt) sällskap.

[tags]katter, väder[/tags]