Allmänt

Förväntningar

Idag är den dag då årets förväntningar skruvas till sina absoluta toppar. Imorgon är den dag då illusioner brister.

Jag är faktiskt inte speciellt vare sig nyfiken eller förväntansfull inför julen. Hoppas bara att alla mina närstående och vänner får vara friska alla julens dagar (precis som alla andra dagar) och att inga olyckor inträffar.

Även om jag ska jäkta iväg och köpa julklappar – precis som alla andra som får lön idag – så är stressen inte överhängande. Får jag inte tag i allt jag tänkt mig så får det vara till en annan gång. Julgåvor kan faktiskt delas ut i efterskott, t ex efter mellandagsrean. 😉

Eftersom julen är Den Stora Familjehögtiden, då Familjen ska samlas och ”alla ska vara glada tillsammans”, så finns risken att något går snett. Ju större förväntningar, desto större risk att något går galet. Det kan låta lite kryptiskt, men jag vet vad jag kan förvänta mig eftersom jag släppt den tid som varit och lever i nuet. Det har inte alla ännu gjort…

Nåväl, jag ska inte måla fan på väggen. Jag har mycket att vara tacksam över, som gör att jag kan känna julefrid. Gott om mat, uppvärmt hus, familj och vänner som tycker om mig, hälsa och välstånd (även om jag inte är rik så har jag råd med det jag verkligen behöver).

Jag passar på att önska alla mina läsare en riktigt God Jul redan idag, ifall ni har annat för er än att läsa bloggar under julen!

[tags]jul, förväntningar, familj, julefrid[/tags]