Allmänt

Julmat

Idag tog julskinkan tyvärr/äntligen slut (det var med blandade känslor jag såg den försvinna). Tidigare har även frestelsen, den gravade laxen och ägghalvorna tagit slut. Men det finns fortfarande köttbullar och prinskorvar, kalvsylta, leverpastej och diverse sillar att äta. Någon som vill komma förbi och äta julbord noveau (= ingen skinka)? 😉

Varje jul lovar jag mig själv att jag ska laga/köpa max 2 tuggor per person av julmaten nästa år – men ändå slutar det med att jag köper alldeles för mycket mat. OK, jag har ju kylskåp, och en del kan frysas, men ändå.

Tyvärr ville inte gårdagens gäster (8 stycken) äta julmat, så dem blev jag inte hjälpta av. I och för sig behövde jag inte bjuda på mat, då de passerade grillen innan de kom till mig, så det jämnar ut sig på det stora hela. Jag tvingade mina egna juniorer att äta julmat med mig istället.

Vi har fått träna vår taffliga engelska, juniorerna och jag! 🙂 K och B är ”hemma” från USA, och med dem törs man ju klanta sig (använda fel ord, fel uttal, fel ordföljd, etc). Vi (åtminstone jag) hinner nog träffa dem fler gånger innan de åker, så jag laddar för fullt nu med att träna in nya ord jag kan komma att behöva. Det kan vara svårt nog att t ex beskriva olika arbetsuppgifter på svenska åt någon som inte är insatt, för att inte tala om att göra det på engelska…

[tags]julmat, engelska[/tags]