Allmänt

Tidig kväll

Det blir nog en tidig kväll ikväll för mig (och bara för att jag skrev detta kommer jag aldrig mer att kunna somna). Inatt har jag sovit ytterst sporadiskt, uppdelat på olika omgångar, mellan 04:30 och 06:00, så jag är rätt mör nu.

Det är inget speciellt jag tänkt se på TV ikväll heller, så jag kan sova i lugn och ro. På tal om TV; jag är rätt skadad. Orsaken till att jag inte kunde sova inatt var att jag inte kunde sova framför TV:n, soffan var upptagen (av B). När jag lagt mig i sängen i sovrummet, långt från TV:n, surrade miljoner tankar fram och tillbaka i skallen på mig och gjorde det omöjligt att somna.

– Aha, det får jag inte glömma! Och rött skulle vara rätt snyggt till det där. Månntro om jag har brysselkål i frysen eller bara broccoli? ’Snön ligger vit på taken och här ligger jag vaken, naken om baken’ *fniss* Om man smörjer in dörrlisterna med fett går det nog att tvätta bilen fast det är kallt. Hur kallt är det, egentligen? Sand är så jäkla hett att gå barfota på. Fyra gamla sockpar och fyra nya. Nya fluffiga täcken och kuddar. Dammsugarpåsar. Vad är det som prasslar? Jäkla katter. Den där sjalen jag aldrig virkade. Fyra deciliter och fyra matskedar. Utan att fråga. Före den 23:e.

(Och så vidare… Helt vansinnigt, eller hur?)

När jag ”ser” TV så fokuserar jag på en enda sak (programmet) innan ögonen faller ihop. Igår/i natt öppnades ögonen hela tiden, när jag låg och lät tankarna flöda fritt. För mycket kaffe? Definitivt! Att duscha innan sänggåendet var inte heller någon större hit – skulle passat på tidigare under kvällen.

[tags]sömnlöshet[/tags]

2 kommentarer på “Tidig kväll”

  1. Kunde du inte rulla en tv-repris i skallen där du låg?

    Jag har ett trick för att somna, som jag oftast glömmer. Men det funkar. Lägger jag min handflata mot pannan och ligger så, så somnar jag inom några sekunder. Det går dock lika bra med en kattass så länge den inte letar sig in i munnen. För då får man mardrömmar om att man håller på att kvävas av sockervadd.

  2. En sorts healling, alltså?

    Om jag slår riktigt hårt med hela min knutna hand mot hakan kanske jag lyckas knocka mig själv, och då får jag åtminstone några sekunders/minuters vila. Eller också fortsätter jag att sova framför TV:n. 😉

Kommentarer är stängda.