Allmänt, Katter

Tjuvrökning

Under lördagen har jag tjuvrökt*. Ja, jag har alltså rökt inomhus, under fläkten, istället för ute i min vanliga rökruta på trappen. Det blåste så in i bomben, så jag vid mer än ett tillfälle trodde det skulle trycka in fönstret i vardagsrummet. Idag – åtminstone tidigt på morgonen – verkar blåsten ha lugnat sig, så jag gick ut igen.

Snön ligger i vågor och dalar efter de tidigare raka kanterna på gården. Lite som en öken, faktiskt! Så där som sanddynerna mjukt böljar bredvid varandra. Det har bildats oväntade mönster och brytningar bland dessa vågor av snö, där något stört den vindpinade snön och fått den att vika av åt ett annat håll.

Sådana här mönster i snön syns bäst innan dagsljuset tagit över, för då blir allt bara vitt. Med hjälp av bro- och gatlysen faller skuggorna på rätt sätt så man ser det vackra, innan man svär, spottar i nävarna och börjar skotta. Men jag ska faktiskt inte skotta idag. Det har inte blåst igen hela gården, bara lite vid kanterna, så det får vara. Ett sätt att smycka trädgården under vintern.

Så här en söndagmorgon är det lugnt och fridfullt i området där jag bor, ända fram till halvsju-sjutiden, då de som jobbar på äldreboendet bredvid byter skift. Nattisarna går av, daggänget börjar. Sen blir det lugnt igen. Affärerna öppnar inte förrän 12, så det är någon enstaka morgonpigg individ som innan dess kommer förbi efter gatan, antingen med hund eller utan mjölk till morgonkaffet (då skyndar de sig till macken bortanför affären).

Madamen har återhämtat sig efter sin UVI. Hon har snällt** ätit de piller jag petat i henne under 10 dagar och såg faktiskt ut att sakna dem när de var slut!?! Givetvis glömde jag henne ute inatt, eller rättare sagt tog hon en långpromenad, för hon kom inte fast jag ropade och visslade på henne vid flera tillfällen. Hoppas hon inte blir sjuk igen!

B jobbar delad tur idag. Det innebär att jag kanske får ha bilen några timmar mitt på dagen, lagom för att åka till affären. Jo, jag vet, jag behöver inte ta bilen för att handla – ser affären från köksfönstret – men om jag ska handla mycket och/eller tunga grejer är det skönt att slippa bära hem allt. Mina armar blir så långa innan jag är hemma när jag handlat för mycket utan bil till hands.

Trots att jag bor så nära affären försöker jag att inte handla varenda dag. Dels blir det billigare i längden att inte falla för småfrestelser varje dag, dels försöker jag göra en sorts matlista över vad jag ska äta under veckan. Ibland blir det en enda rätt (i stora mängder) som jag pytsar i burkar och värmer eftersom, ibland blir det olika rätter varje dag. Det beror på humör och hur jag har tid. Och vad det är extrapris på. 😉

[tags]snö, öken, söndag, matsedel[/tags]

*) Jag behöver inte urskulda mig och mitt rökande för er – det är faktiskt mitt eget hus där jag bor helt ensam – men efter att ha rökt ute i flera år, känner jag mig som en skurk när jag för en gångs skull röker inne.

**) Att ge den katten piller är i vanliga fall en kamp på liv och död, med mig som förlorare. Blodvite brukar uppstå, med nya skråmor varje dag.

4 kommentarer på “Tjuvrökning”

 1. Jag klandrar dig inte som röker under fläkten, om det inte fanns småisar här hos mig skulle jag gjort detsamma.
  Bara timmar kvar nu på den underbara helgen va?! Du arma löneslav!!!!
  Men vilket snyggt fikarum, där kommer vi – eventually- få många goda skratt tillsammans, hoppas jag.
  Apropå skratt; Mia och Klara ikväll kl 20. Love it, kollar du?

  Må gott då!
  kram P

 2. Nej, jag har längtat efter att få gå till jobbet hela helgen, jag lovar! 😈

  Frågan är hur jag ska orka upp efter Oscarsgalan inatt… 🙄

 3. Selma: Tack så jättemycket!

  Ja, det är tufft att lära de små pälsklingarna att röka, och sen är det ännu svårare att få dem att sluta. 😉

Kommentarer är stängda.