Allmänt, YouTube

Filmtajm

Jajamensan, det blev flera Oscars för mig inatt. 😉

Jag höll mig faktiskt vaken under de flesta tacktalen, även om jag tog mig en liten slummerpaus framåt småtimmarna (vaknade lagom vid de priser alla väntat på: bästa kvinnliga, resp manliga, huvudroll och bästa film). Klänningarna var i vanlig ordning fantastiska: antingen fantastiskt vackra eller fantastiskt fula/missklädsamma.

Tyvärr fick inte Mickey Rourke en Oscar för sin återkomst i The Wrestler, men det spelar ingen roll. Jag har tänkt se den ändå.

En annan film jag inte är säker på att jag ska se – och den var inte med på galan – är Män som hatar kvinnor. Jag både vill och inte vill. Risken finns ju att jag blir besviken – en filmatisering av en bok blir sällan så bra som boken. Men ändå… Vi får se.

En film jag missat att se är Wall-E – det måste jag ta igen! Inte för att den vann en Oscar, utan för att jag gillar tecknad film. Dessutom har jag hört, av andra som sett den, att den var bra. (Ooohh, måste kolla även Ice Age och Shrek – har jag verkligen sett alla filmerna eller har jag missat någon?)

[tags]Oscarsgalan, The Wrestler, Män som hatar kvinnor, Wall-E, Ice Age, Shrek[/tags]

2 kommentarer på “Filmtajm”

  1. Wow, impad att du satt uppe och såg galan! Jag älskar Oscars, men de senaste åren har jag inte orkat nattsudda och se den i direktsändning, ej heller så i år. Kan verkligen rekommendera Wall-E, tyckte den var både söt och rolig. Lite förvånad att inte Mickey Rourke vann, han har ju fått fin kritik för den rollen. Men Sean Penn är ju en begåvad skådis. Trodde bara att den rollen skulle vara lite för kontroversiell för juryn.

    Blir lite sur att det alltid ska ta sådan tid innan vi får se filmerna här i Sverige, det är ju mycket roligare med galan om man har sett åtminstone ett par av filmerna som är nominerade. Men jag hade i alla fall sett Benjamin Buttons otroliga liv 🙂 Inte alls förvånad att den vann för bästa makeup, det var otroligt hur de lyckades trolla med Brad Pitt! Det är en fin film också, väldigt vemodig och med fint spel av framför allt Cate Blanchett. Men jag hade faktiskt hellre sett någon annan än Pitt i huvudrollen, även om han väl gjorde OK ifrån sig.

    Kram,
    Carra

  2. Jag har planerat sedan tidigare att se filmerna jag skrev om. Desto roligare om de vunnit priser!
    Inte för att det gör att jag gillar dem bättre – jag avskyr Titanic, och den fick väl ett antal Oscars? – utan för att det på något sätt visar att jag inte bara väljer att se skräp. 😉

Kommentarer är stängda.