Allmänt

Fredagsfunderingar…

…fast det bara är torsdag. Jo, jag vet, jag brukar vara lite vilse i tiden, men inte just nu.

Imorgon – fredag – kommer äntligen den efterlängtade lönen! Tyvärr är februari en väldigt kort månad, så alla räkningar måste betalas direkt – inget ”slirande” till måndag – och sen får jag se om jag har några kronor över, att spendera på t ex IKEA. 😉

(Det rycker verkligen i shoppingtarmen för mig nu, märks det?)

Tänk om jag skulle ta ledigt efter lunch imorgon…? :mrgreen:

Inte nog med det – nu är ju bokrean på gång, också! Här finns ingen bokhandel, utan det är Konsum och ICA som dukar upp ett begränsat utbud av reaböcker. Jag har kikat lite på bokrean på nätet, men har inte hittat något jag känner att jag måste ha. Det är mycket roligare att gå och känna & klämma lite på böckerna, bläddra i någon, göra ett oväntat fynd – spontanshopping lyckas mycket bättre IRL än online. 😉

Alternativet är förstås att hålla igen med shoppingen, för att istället spara pengarna till något annat – en resa, nya golv till kök & hall, etc.

Ett tredje alternativ – att jag inte alls har råd med varken shopping eller sparande – finns förstås också, men det dyker så sällan upp. Åtminstone liiite shopping brukar jag unna mig. En enda pocketbok för 39 kr eller något annat billigt. Det är så tråkigt att bara köpa nyttiga saker.

[tags]lön, IKEA, bokrea, sparande, shopping[/tags]

8 kommentarer på “Fredagsfunderingar…”

 1. Märkligt. Min lönutbetalning 27:e var flyttad till den 25:e eftersom man enligt regelverk ska ha 2-3 bankdagar kvar i månaden för att hinna betala räkningar. Vad har ni egentligen för personalpolitik? Eller betalar din arbetsgivare förseningsavgifterna?

  Jag är endast ute efter en bok. Den kommer aldrig på rea. Dessutom trycks den inte upp förrän senare i år. Och prislappen lär bli cirka 800 kr. Undrar om arbetsgivaren ställer upp? Trots allt hör den till jobbet.

 2. Nähädu, här är det bara att bita ihop till den 27:e, oavsett om det är februari eller ej. Jag har faktiskt aldrig åkt på någon förseningsavgift, även om månadens bankdagar varit slut när jag betalat räkningar.

  Vänta – säg inget – låt mig gissa! *håller händerna för ögonen* Du vill köpa…. ”Sjukdomsklassificeringsbibeln, del 1-9”? ❓

 3. Nej. Den heter inte så. Men det är rätt bok. Den enda bok man behöver här i livet. I och för sig har jag redan memorerat innehållet plus att den finns gratis online, men ändå. Jag vill äga! Och jag kommer att vara SÅ lycklig!

 4. Du kommer att sova med den under kudden varje natt för att vara säker på att ingen tar den för dig, eller hur? 😉

 5. Så säger de redan i dag på jobbet. Att jag har den under huvudkudden på natten. För jag har 1996 års upplaga och jag har klistrat in massor på kompletteringar samt skrivit dit en massa för hand. Vid ny version i höst måste jag föra över allt det där i den nya boken. Jag hade gärna tipsat om vad den heter, men det är hemligt än så länge, jag har inside information. Undrar om jag kan få den signerad? Kanske av generaldirektören för SoS?

  Detta är större än att Madonna kommer till Sverige eller att kronprinsessan ska förlora sin mödom nästa sommar.

 6. Det verkar vara läge att utlysa en ny nationell helgdag, alternativt fira karneval, på utgivningsdagen, eller? 😀

 7. Här får vi lön den 25’e eller vardagen innan. Så är den 25’e en söndag kommer lönen den 23’e.. helknäppt ha den 27’e!

  Rycker inte i nån shoppingtarm här utan jag lägger allt i en hög bara.. 🙄 😉

 8. Jag sparar aldrig mina pengar i madrassen, det blir så hårt och knöligt med alla mynt. 😉

Kommentarer är stängda.