Allmänt

Vit söndag

I morse var hela världen vit när jag gick ut. Det måste vara dimman/diset som låg i luften igår som lagt sig som ett vitt täcke på allt utomhus. När solen dessutom sken som en galen strålkastare blev allt bländande vitt. Inget ont om solen, men det blev nästan lite för mycket.

Eftersom jag var less att sitta ensam hemma igår åkte jag hem till Byn, till L och E, istället. Jag hade köpt med mig några goda ostar, kex och päron, så vi satt och smååt och surrade om allt möjligt, tills L blev för trött.

När jag var ute och rökte så spanade jag in stjärnhimlen*. Det var en klar och kall kväll, så himlen var alldeles klar och jag såg hur många stjärnor som helst – och ett stjärnfall! Givetvis önskade jag mig något 😉 men hann också tänka att ”det var ju bara en meteorid, som smälte och brann när den kom in i jordens atmosfär”. Suck. Jag har nog sett för mycket på NGC & co. Inte att undra på att romantikern i mig är död. :mrgreen:

Jag har definitivt inte sett Vasaloppet idag, utan ägnade mig istället åt att titta på de program jag spelat in under veckan som varit. Eftersom jag är en sucker för Law & Order, alla varianter, hade jag en massa avsnitt av SVU att kolla på. (OK; jag gillar Criminal Intent bäst, men den visas bara ett avsnitt i veckan numera. Som jag givetvis också spelar in.)

Jag har försökt värja mig in i det längsta, men nu måste jag rengöra ugnen. Dagens middag ska tillagas i ugn och jag vill inte ha hit brandkåren. (Maten räcker inte åt dem också.) 😉

UPDATE
Efter att ha slitit med att rengöra ugnen – beväpnad med diverse skrubbisar av olika slag, rengöringsmedel, gummihandskar, skurhink, trasor, etc – är den nu så blank och fin, att  jag aldrig kommer att tillaga något i den igen. Tror jag. 😉

[tags]stjärnfall, Law & Order[/tags]

*) Stjärnorna syns så mycket bättre där, då det bara är gatlysen i en riktning från huset. Här är gatlysen åt alla håll, så jag ser visserligen stjärnorna, men inte i lika stor utsträckning.