Allmänt

Rensa i röran

Det var ju klart! Just precis den dagen jag tänkt ta med päronen till syrran (som precis har flyttat), för att det passar med andra aktiviteter den dagen, hade farsan en tid att passa. *suck*

Jag har nu bett syrran ringa och ändra den tiden åt honom, då den andra aktiviteten inte går att boka om, plus att jag redan sökt – och fått – semester den dagen.

Syrran och hennes man har nu flyttat över alla saker från det gamla huset till det nya. Återstår bara att packa upp allt och få det på rätt plats. Hon har först gjort en grovrensning innan sakerna flyttades över, och nu gör hon en finrensning när allt packas upp.

Det var likadant när vi flyttade, för många år sedan. Väl på plats i det nya huset hittade vi mycket som vi undrade varför det inte blivit kastat redan i första rensningen. Sedan började vi spara bra-att-ha-saker igen…

Det är – tyvärr – så att: ju mer plats man har, desto mer skrot kan man samla. Alltid finns det något man kan använda den där saken till – och vips hamnar den i källaren/skrubben/garderoben/garaget/ skrotsamling på valfritt ställe.

Jag har pippi på att samla tomkartonger. Ja, vadå? Det finns alltid någonting som behöver en kartong att stoppas i. Jag sparar stora och små, från glödlampsförpackningar till TV-kartonger. Det är en kvarleva från tiden då juniorerna var små och tyckte det var roligare med hårda paket, än mjuka, när de fyllde år/till jul.

Det verkar som att Ellos slutat med kartonger, allt jag numera beställer kommer i stora vita plastpåsar. Synd. Stora Elloskartonger är perfekta att samla gamla videofilmer i, om man inte har hjärta att slänga dem direkt (även om videon är trasig och bortkastad sedan flera år…).

Nu har jag drabbats av bokångest. Jag måste rensa ur mina bokhyllor för att få plats med allt jag vill ha kvar, sådant jag kommer att läsa fler gånger. Även om jag vet att jag aldrig kommer att läsa vissa böcker/författare igen, så kan jag inte förmå mig att slänga dem.

Jag får köra en fejkad flyttstädning i sovrummet (mina bokhyllor står där) och försöka stålsätta mig. Köra städmodellen ”om jag bara fick ta med mig fem saker till en öde ö” eller något i den stilen.

På tal om sovrummet, där har jag även mina garderober som är fulla med ingenting att ha på mig. Där behöver också rensas. (Som ni förstår samlar jag inte bara på kartonger och böcker, även gamla kläder kan vara bra att ha. Om man ska måla, t ex.) (Jag skulle kunna måla huset flera varv, både ut- och invändigt, utan att bli utan kläder-att-måla-i…)

Egentligen borde man göra en flyttstädning vartannat år, eller köra mottot ”en sak in, en sak ut” (alternativt ”en sak in, två saker ut”).

I-landsproblem, jag vet, men ändå ett problem.

[tags]flyttstädning, utrensning, i-landsproblem[/tags]

2 kommentarer på “Rensa i röran”

  1. Hmm, vi får se. Jag kanske inte börjar rensa förrän nästa vår. 😉

Kommentarer är stängda.