Allmänt, Foto, Katter

En lång fredag

Minns ni hur oändligt långa långfredagarna var förr? Man skulle tydligt lida och känna hur lång just den fredagen var. Ungefär. Numera är mataffärer öppna, olika aktiviteter erbjuds, o s v. Ingen idé att sitta och hänga läpp en hel dag längre.

Själv påskpyntar jag inte (påskris med fjädrar i till mina tre fågeljägare – glöm det) men i år har jag gjort ett litet undantag. 🙂

Murgröna till påsk

Den observante ser förstås fjädrarna – som fortfarande sitter kvar! *gör vågen* Det kan bero på att katterna haft fullt upp med att a) bråka med varandra och b) turats om att sova på soffan med mig och yllefilten. Inte ens bladen har blivit naggade i kanten, som blomblad ofta blir hos mig. Man måste ju smaka när man ändå går förbi, tycks de små pälsklingarna resonera.

Jaha, vad ska ni göra under påsken? Själv umgås jag med planer på att städa men det är bara en yttersta nödplan om inget annat finns att göra.* Eventuellt blir det en resa hem till Byn imorgon. Idag ska jag hälsa på päronen en sväng och sen får jag se vad jag hittar på, om jag börjar städa eller inte. Det kan vara PMS på gång** och då passar det bra att rensa i röran. 😉

[tags]påsk, påskpynt, fjädrar[/tags]

*) Luttrade läsare vet att jag blir väldigt rastlös under påsken och kan behöva något att sysselsätta mig med som får tankarna att skingras. (I år är det elva år sedan jag blev änka, just under påsk.) Oftast blir det inte mycket vettigt gjort, utan det slutar med att jag antingen åker runt och hälsar på folk och dricker kaffe tills magen ger upp eller strandar framför TV:n för att försöka koncentrera mig på annat.

**) I år är utgångsläget verkligen något utöver det vanliga: PMS, fullmåne och påsk samtidigt! Passa er, jag kan förvandlas till varulv runt midnatt (häxa är jag ju varje dag 😉 )… 😈

9 kommentarer på “En lång fredag”

 1. Naturligtvis ägnar man påskhelgen åt att sitta på jobbet och slita. Utom i dag då jag är hemma och tittar ifatt veckans inspelade General hospital (TV4+). För självklart nöjer jag mig inte med att enbart följa Våra bästa år (TV3). Kvalitetsteve.

 2. Tja… Mitt städande urartade i TV-tittande (förstås) men jag fastnade i BBC:s ”Planet Earth”, om nu det ska anses vara bättre.

  Lyckliga du, som får jobba under påsken, det får inte jag. 😉

 3. Fint pynt! Impad att det har fått vara ifred för pälsbollarna. Själv ställer jag fortfarande vasen med tulpaner uppe på bokhyllan, för säkerhets skull, trots att min pälsis är gammal och trött nowadays. Men han har alltid haft svårt att motstå en vas… den BER tydligen om att bli omkullknuffad, helst ned på golvet så att den går sönder! *djup suck* 🙄

  Min påsk består so far, och ska bestå av goda böcker, god mat, gott vin och målande. Sämre kan man ha det! 😆

  Stor påskkram,
  Carra

 4. Jontas: Stora pengar för påskjobbet! 😉

  Carra: Fjädrarna sitter fortfarande kvar idag, men nu ska den få flytta till ett nytt boende. Jag köpte den som present men kunde inte ha den i påse i flera dagar, tills jag skulle iväg. Jag resonerade att med eller utan fjädrar så har den större chanser att överleva hos någon annan. Jag är Blommornas Skräck – de jag inte torkar ihjäl, dränker jag. 😉

 5. Efter en tids funderande kan jag nu inte hålla tyst.

  Pekbok kallar man bildböcker för barn.
  Läsbok säger man väl knappast om textböcker.
  Och varför envisas du för att kalla ljudböcker för hörbok?

  Inte ännu en sömnlös natt! Svara! 😕

 6. Dom var lååååånga långfredagarna förr ja :mrgreen:
  Tur man hållit sig lite borta härifrån då med tanke på vad jag läser 😎

 7. Hoppas du haft en bra påskhelg, tankar på städning till trots å att stackars du portats från jobbet. Men i ärligehetens namn; nog hade du väl kunnat gå dit ändå?!
  Å det där med städningen fattar jag inte riktigt egentligen; jag trodde du skulle använda kvasten till annat…
  Må gott,
  kram Petra

 8. Jontas: För att en ljudbok hör jag på – alltså är det en hörbok! *klappar lugnande på huvudet* Kan du sova inatt, tror du?

  Micke: Läser du också hörböcker? :mrgreen:

  Petra: Det bidde inget städande. Jag är f ö en modern häxa – tar dammsugaren till Blåkulla. 😉

Kommentarer är stängda.