Allmänt

Nu då?

Är påsken över nu? Eller är det ännu en dag att vara ledig? *hoppas* 😉

Jag är – i vanlig ordning – totalt dagvild och vet inte om det är lördag, söndag eller måndag idag, men jag tänkte prova gå till jobbet imorgon och se om larmet går, när jag försöker ta mig in genom dörren, eller inte.

Väderprofeterna har spått dåligt i kaffesumpen, för både påskafton och -dagen som de spått skulle vara soliga var istället hur grå och blåsiga som helst. Men idag… *aaahhh* Jag har suttit med min hörbok, kaffe, cigg och en eller annan katt och solat ute på trappen och bara njutit.

Ett triss påskkärringar i meterstorlek dök upp på skärtorsdagseftermiddagen så jag fick dela med mig av lösgodiset jag köpt. De hade både kaffekittel och kvast med sig – men ingen katt, så helt äkta kan de inte ha varit. 😉

Jag har inte alls städat under ledigheten (någon som är förvånad? Nä, jag tänkte väl det.) utan lömskt övertalat A om nödvändigheten av att ha en städad källare ”sen när snön tinat bort så vi kan bära ut saker genom garagedörrarna” samt gett honom i uppdrag att fundera över vad han vill göra med sina Kalle Anka-pocketar. Jag vill nämligen sno den hylla de står i till mitt rum, utan medföljande pocketar.

Blomman med påskfjädrarna har flyttat vidare till sitt nya hem. Nej, inte sophinken, utan till min svägerska. Jag var bara tvungen att låta den stå framme hos mig, då jag köpte den flera dagar i förväg. Den överlevde, men det var nätt och jämt. (Och fjädrarna fick vara ifred!)

Ibland gör man saker av gammal vana. Jag kokade några ägg och muttrade för mig själv – när de var färdiga – att jag hellre ville ha dem löskokta. 🙄 Då slog det mig: jag behöver ju inte hårdkoka äggen, det är ju bara jag som ska äta dem! 😳 Tja, vad ska jag säga? Vanans makt är stor, och det är bara jag i familjen som gillar löskokta ägg.

[tags]påsk[/tags]

2 kommentarer på “Nu då?”

Kommentarer är stängda.