Allmänt

Middagstips

Det är samma visa varje dag: vad ska jag äta till middag idag, då? ❓

Efter jobbet ska jag gå och handla. Få se vad som faller ner i korgen när jag går förbi hyllorna…? Förhoppningsvis blir det något nyttigare än vad jag åt till middag igår (lösgodis). *harkel*

Jag har ingen inspiration alls. Mat är tråkigt, men nödvändigt. Om jag lagar en stor sats av något så kan jag värma rester i flera dagar – men vad ska jag laga?

Jag är långt ifrån ensam att känna så här inför middagen. Under en fikastund (när annars?) kom vi på ett bra koncept för merförsäljning i matvarubutiker.

Duka fram en tallrik med ”dagens middag”, snyggt upplagd*, alla olika förpackningar som använts, och med tillagningstid samt recept bredvid – bara att plocka med sig och söka varorna i hyllorna. (Gärna provsmakning också, men framför allt recept och tidsåtgång.)

Problemet är att man är så fantasilös. Jaså, de har extrapris på kyckling den här veckan också? Det åt jag ju nyss. Hur ska jag variera den den här gången? Vadå ”garam masala”? Låter som en hudkräm. Men det luktar så himla gott från provsmakningen – och det tar inte mer än 20 minuter!?!

Människan är lat och gillar genvägar. Att få receptförslag till råvarorna skulle vara gudasänt!

UPDATE
Det blev en STOR gryta köttfärssås idag, med en måttlig mängd spagetti till. Alltså blir det kfärssås & spag tills pastan tar slut. Sen blir det pizza m k-färs och slutligen blir det k-färssoppa. Veckan är räddad! 😉

[tags]middag, recepttips[/tags]

*) Alternativt ett snyggt foto på maträtten.