Allmänt

Fredagskänsla en torsdag

Det känns konstigt att ha känslan av fredag redan idag. Veckan känns dessutom extra kort, då vi var på kurs igår och därmed tappade en hel vanlig arbetsdag, plus att det är halvdag idag. Förvirringen är total.*

Måste hålla i minnet att jag ska hänga vid stämpeluret kl 13:00 idag, så jag blir först med att stämpla ut. Sen rusa iväg till optikern, för synkontroll och utprovning av nya glasögon. Det är något som verkligen behövs!

Igår, på kursen, satt jag längst bak. Det var tur att visningen av objekt på vita duken var i ett välkänt arbetsprogram, så jag visste ungefär vad som stod i menyerna, för jag kunde knappt tyda texterna på så långt avstånd.

Det är samma sak med textremsorna på TV:n. Bokstäverna liksom flyter ihop i orden och jag får lista ut vad som står där, med hjälp av uppåt- och nedåtgående staplar på bokstäverna. Ofta går det bra, men ibland får jag fundera ordentligt.

Ett litet b kanske inte är ett litet b. Det kan vara ett l och ett a bredvid varandra, som smälter ihop. Eller ett l och ett o. Eller ett t och ett o. Ja, som ni ser – variationerna är oändliga. En positiv sak är att jag får träna min engelska. 😉

[tags]synundersökning, sammansmältande bokstäver[/tags]

*) Här pratar jag alltså för min egen del. Hur de andra upplever veckan har jag inte kollat, då de flesta är lediga idag.

2 kommentarer på “Fredagskänsla en torsdag”

  1. Så tv:n har varit ett problem. Hur har du då kunnat läsa på Miss Piggy?

    Nya glasögon. Du lär få en chock när du sedan ser hur fult rosa och rött faktiskt är. 😈

  2. Jag är närsynt, så att läsa på dataskärm är inte svårt. Det är på längre håll det blir problem.

    Mitt färgseende är det inget fel på. Rosa och rött – var för sig eller tillsammans – är faktiskt jättesnyggt! Det är bara du som inte insett det än. 😉

Kommentarer är stängda.