Katter

Ännu en gång…

,,,har jag bevisat att jag är en Dålig Matte.

Den här gången var det madamen som råkade illa ut. Igår, när jag gick ner med frysvaror till frysboxen i källaren, stängde jag igen garagedörren som stod öppen. Idag har jag funderat lite lätt var madamen höll hus, då hon – även om hon är ute hela dagarna/ nätterna – brukar visa sig någon gång emellanåt. Så var inte fallet idag.

Det blev kväll och jag såg på TV medan jag funderade vad som kunde ha hänt. Hade hon fastnat någonstans? Blivit instängd i något uthus eller garage? Skadad eller dödad på någon vägkant? Tankarna skenade iväg, men jag intalade mig själv att hon måste ha blivit instängd – inget värre än så.

Hade jag själv, förresten, nyligen stängt någon dörr i lås? Oj, källargaraget!!! Rusade ner och slet upp dörren – och en mycket lättad katt kom rusande! Hon gav mig en Blick Som Kunde Förvandla Mig Till Råtta innan hon sprang upp och ställde sig vid ytterdörren…

Lättnaden är total: hon är (var) hemma, oskadd! Visserligen (i tur och ordning) kissnödig, törstig och hungrig, men i god form. Få se om hon någonsin kommer att förlåta mig. Jag får börja kolla min säng och se om det dyker upp något avbitet råtthuvud á la Gudfadern (fast där var det en häst) (så stora byten tar hon inte) de närmaste dagarna…

[tags]dålig matte, instängd katt[/tags]

2 kommentarer på “Ännu en gång…”

  1. Blev lite orolig där… Minns en farbror i byhåla som var gravt alkoholiserad och hade får inomhus. Polisen gjorde en utryckning (gjorde de ibland för att sätta honom i fyllecell för skojs skull). En gång var han rädd att de skulle beslag ta hans får, så han gömde ett lamm i frysboxen. Han trodde inte polisen skulle ta med sig honom. Ett dygn senare kom han hem. Lammet var kvar i frysboxen. Något död.

    Du stängde åtminstone inte in katta i frysboxen.

  2. Tack och lov för det, åtminstone! 😯

    Hon har varit ute hela natten, men återvände hem i morse. Utan råtta. 😉

Kommentarer är stängda.