Allmänt

Gnuggar händerna

Nu MÅSTE jag komma igång med Projekt Rensning! C och jag har bestämt att vi ska ha loppis i mitt garage under marknaden!

Ja, vadå? Jag får ha loppis på min egen tomt precis när jag vill, och att den ”råkar” bli just under marknaden – när många marknadsbesökare passerar efter min gata – kan inte idrottsföreningen styra över. Dessutom, ifall försäljningen går dåligt, varorna tar slut eller försäljarna blir less, kan jag öppna och stänga då det passar mig.

Nu återstår bara att samla ihop grejer till denna loppis. Frågan är om jag ska varsko juniorerna att jag kommer att göra mig av med deras samlade skrot från källare och vind, eller om de får upptäcka det när loppisen är igång… *ler bistert*

Första rensningen blir i sovrummet. Den har varit på gång länge. C har varnat mig att böcker inte är någon större idé att ha på loppisen, men jag har annat jag kan sälja. Dock inte kläder, dem ska jag skänka till bättre behövande.

Jag har nämligen (visst har jag berättat det förut?) garderoben full med ingenting att ha på mig – allt är för trångt! Nu menar jag ”den dubbla hänggarderoben”, där mina finkläder hänger. Jag har bara förnyat vardagskläderna i takt med att jag vuxit på bredden, så allt i fingarderoben är 1) för litet och 2) knappt använt. Där finns t o m kläder med prislapparna kvar…

Nog om denna garderob! Jag har kört igång Projekt Klädsortering, där jag ska använda – tro det eller ej – IKEA:s fiffiga förvaringslösningar för att hålla ordning på alla kläder jag faktiskt ryms i. En del ska slängas, annat ska sorteras i olika varianter, så jag får en bra överblick över vad jag (inte) behöver mer av.

Det ska jag fortsätta med nu inatt, då det är alldeles för varmt i sovrummet på dagtid, nu när sommaren slagit till med full kraft.

UPDATE
(En timme senare.) Det här var tufft! *torkar svetten ur pannan* Två stora blå IKEA-påsar står nu sprängfyllda med kläder och väntar på vidare transport. Värmen på vinden gör att jag får gå ut på bron och lufta mig emellanåt, då det nu är ljuvliga 15 grader ute och 21 inne i hallen. Då borde det rimligtvis vara varmare uppe på vinden, eftersom värme stiger uppåt.

[tags]loppis, garderobsrensning[/tags]