Allmänt

Att prova skor

Jag köpte nya joggingskor/promenadisar en av dagarna under veckan som gått. Det var verkligen nödvändigt, då jag nött ut förra paret. (Nej, jag joggar inte, men de nöts ändå.) Det blev ett par svindyra Ecco i Gore-Tex, men jag använder dem ju i ur och skur, från höst till vår. Månadskostnaden blir inte så hög då.

Problemet var när jag skulle prova skorna. Det var helt fel dag att prova skor på, om jag säger så. Jag hade precis fått mens och var som en gasfylld ballong (alltid sådan de första två-tre dagarna). Kroppsformen var ungefär som en medicinboll* och då kan ni föreställa er hur lätt det var att nå fötterna…

Nå, skorna blev provade och köpta, och igår sprayade jag impregnering på dem, dessutom. De ska nog hålla tätt i höstslasket – när det väl kommer. Just nu är det bara fuktigt på nätterna, men inte så det blir blött och pölar, så jag har inte börjat använda de nya skorna än. Det är alldeles för varmt.

[tags]Ecco, Gore-Tex[/tags]

*) Jag är ju inte speciellt smal i vanliga fall, men just den dagen var ett extremfall. Rund och stenhård. I vanliga fall är jag rund och mjuk. 😉