Allmänt

Engagerad

Jag önskar jag kunde engagera mig i något roligt, något som får ögonen att tindra och som får mig att längta efter mer. Något som väcker intresse och gör att jag kopplar bort alla måsten och borden.

Det måste vara hösten som gör det. Studieförbunden sätter upp affischer överallt om vilka kurser de tänker köra igång under de närmaste veckorna. Jag läser förstrött och hittar inget som intresserar mig.

Vad är jag intresserad av? De kör inga kurser i TV-tittande, så det kan jag inte välja. 😉 Låt mig se vad som finns…

  • Något typiskt kvinnligt – matlagning eller sömnad? Nej, herregud! 😯 
  • Foto? Gick jag för ett par år sedan.
  • Gympa av olika slag? *moahahaha* Nej, jag tror inte det. *torkar skrattårar*
  • Jägarexamen? Jag äter mer än gärna kött, men vill inte behöva jaga det själv.
  • Lydnadskurs? Omöjligt med katter, och jag har a) ingen hund och b) alldeles för stora barn för att det ska ge utdelning. :mrgreen:
  • Snickar- eller bilmekarkurs för kvinnor? Jag kan montera IKEA-möbler, och bilen behöver inte fixas. (Klarade nyss besiktningen, remember?)
  • Oljemålning/akvarell? Provat – och det var inget för mig.*
  • och så vidare…

Suckar och läser annonserna ännu ett varv. Hur mycket jag än försöker så hittar jag inget som får ens den minsta lilla gnutta av intresse att spira.

Det är inte bara att jag inte orkar, det är helt enkelt så att jag inte ids engagera mig i något just nu. Jag har kanske inte en speciellt aktiv (i betydelsen röra-på-mig) fritid, men jag har alldeles för mycket tankearbete som pågår. Promenader funkar, speciellt med en ljudbok som skingrar tankarna, och snart är simningen aktuell igen (tyvärr utan ljudbok).

[tags]höst, kurser, studieförbund[/tags]

*) Det är inte så att jag tycker att alla andra gör mycket bättre grejer än jag, utan det gav mig helt enkelt inget. Sitta där och kladda. Jaha? Skulle det här vara avstressande? (Vilket kompisen som lurade mig att anmäla mig ansåg.) Jag kollade mest på klockan – är det inte slut snart? – och slutade efter två gånger.

2 kommentarer på “Engagerad”

  1. Vi har en sådan på jobbet. Varje dag diskuteras gårdagens program, speciellt de som nystartat.

Kommentarer är stängda.