Allmänt, Foto

Kraschad bil

Jag är i lätt chocktillstånd, men ska ändå försöka berätta vad som hänt.

B har kraschat bilen, på väg till första dagen på sitt nya jobb!!! En av de tre kompisarna hon hade med (som jobbar sedan tidigare på samma ställe där hon skulle börja) var inte fastspänd, men alla fyra hade änglavakt – ingen blev skadad, annat än bilen. Och den går att ersätta.

Enligt ett ögonvittne har bilen plötsligt jazzat fram och tillbaka över vägen, kört ner i diket på fel sida och slagit runt flera varv. Han trodde att hon fått punktering. Enligt en annan, som sett bilen efter olyckan, lär jag få börja se mig om efter ny bil, för det som är kvar går inte att reparera. Det låg tydligen bildelar överallt, och en av tjejerna fick klättra ut genom bakfönstret, som inte fanns kvar…

Flickorna är just nu på lasarettet i K för röntgenundersökningar, av framför allt nackarna, men – som jag tidigare skrev – ingen är skadad, som det verkar hittills. Inte ens ett plåster har behövts på någon av dem!!! När de är testade och godkända får de även hemtransport, så jag slipper ordna det.

Jag har varit och akuthandlat: godis i stora lass, annat att tugga på under kvällen och natten, nikotin (snus åt B och cigaretter åt mig), kollat att jag har kaffe hemma. Det blir nog inte så mycket sova i natt, misstänker jag. Jag är rätt uppskruvad, och kan bara föreställa mig hur B kommer att vara.

Vänliga människor har kört hem grejer, som var i bilen, till mig. T ex har någon besvärat sig med att skruva ur stereon, plocka ihop saker som låg i bagaget, m m. Bilen är bärgad, men jag vet inte till vilken verkstad. Jag behöver väl så småningom komma åt sakerna jag har i handskfacket också, mest av praktiska skäl (där är t ex försäkringsbrevet).

Min f d bil
Både fram och bak är bilen mosad men en ljuspunkt är att kupén är hel. Bilen är även nybesiktigad (gick felfritt igenom för 3 veckor sedan), en ägare, norrlandskörd, servad varje höst, pedantskött, o s v. Ett bud, någon? (Det är en Mazda 626, ifall det inte syns.) Tyvärr har den bara tre hjul kvar, men jag kan ge rabatt. Extralyset som hänger löst framtill ingår i köpet.

[tags]bilolycka[/tags]

4 kommentarer på “Kraschad bil”

  1. Men herregud! Håller tummarna för att det är fortsatt bra med dem, inklusive nackarna.
    Stor kram till er alla!
    Carra

  2. Läste på B’s facebook. Hoppas verkligen de börjar inse vikten av att använda bilbälte o hålla hastighetsbegränsningarna 🙁 Vilken tur att det gick så pass bra som det gick!

  3. Asta, Carra och Therese: Tack! Vi snackar änglavakt i kubik, alltså! *fortfarande skärrad*

Kommentarer är stängda.