Allmänt

Soppatorsk

Japp, jag provade soppan och den var både god och mättande! Receptet hittade jag via Jontas hos Kim och kände det var värt ett försök. Även om jag modifierade den lite grann, så var den god i grunden.

Eftersom jag inte är vego på något sätt, så stoppade jag i slantar av chorizo de sista fem minuterna. Det var ingen direkt höjdare, jag hade klarat mig utan, men det går ner. (När själva soppan var så starkt kryddad, hade jag kunnat sätta vanlig korv istället för kryddig.) Jag höftade våldsamt med curryn, så soppan blev väldigt stark. Det mildrade jag genom att vispa i en burk creme fraiche (min favoriträddning mot för starkt kryddad mat).

Se där! Jag modifierade receptet inna jag ens hunnit tillaga det, och det blev bra! Gryta större än 3 liter rekommenderas, då den var precis på gränsen till att rinna över. Eller också halverar man ingredienserna – vilket som. Det blir i alla fall väldigt mycket av en väldigt mättande soppa, så för mig & B blir det soppa imorgon också. Både till lunch och middag.

På tal om B, jag var och hämtade henne hos en kompis ikväll. Trots den nya bilen har jag knappt varit någonstans, inte kört några längre sträckor sedan jag hämtade hem den. Nu kom jag ihåg hur rolig den är att köra på landsvägar, och inser vilket passande namn Speedy är!

[tags]soppa, starkt kryddad mat, landsvägskörning[/tags]

2 kommentarer på “Soppatorsk”

  1. Jag fick frysa in portioner. Undrar hur linserna blir tinade och uppvärmda. Jag gillar soppa, särskilt denna årstid.

  2. Soppa med ostsmörgås är helt OK mat, som dessutom ofta är både billig och värmande. Vi kommer att äta soppa till lunch, middag och det räcker säkert till ännu en lunch. Jag är lat och gillar att värma rester. Det är bara för B att gilla läget (och soppan). 😉

Kommentarer är stängda.