Allmänt

Matsedel

Det kan verka lite tjatigt, men jag funderar idag på hur veckans matsedel ska se ut… Jag har redan kollat vad-som-är-på-extrapris den här veckan, så jag vet vad jag har att utgå ifrån. I och för sig hjälper inte det alltid, jag gör ofta  matsedel efter vad jag känner för – extrapris eller ej.

Tänk om jag skulle fixa en söt liten widget med matsedel i, att lägga i menyn till höger? Hmmm, tål att fundera på. Det skulle funka de veckor jag gör matsedel, i alla fall. Det händer ju inte varje vecka. (Och även om jag har matsedel, kan avstegen bli stora ändå.)

Den här veckan tänkte jag göra en liten variation; jag ska prova göra en soppa jag aldrig provat förr, men uppdatera den lite efter eget huvud. Jag återkommer om den, när den är tillagad och avsmakad.

Dessutom har vi de eviga kycklingfiléerna. (Finns det någon vecka det inte är extrapris på dem?) Hur ska jag variera dem den här gången? *suckar* Ett i-landsproblem, javisst, men ändå ett problem.

Matsedeln? Ok då, här är den:

Måndag: Kryddig korvsoppa (testing, testing)
Tisdag:  Kycklingfiléer m variation nr 9875
Onsdag:  Kassler i ugn m potmos, alt stekta kasslertärningar m spag
Torsdag: Pannkakor el våfflor
Fredag: Fiskbullar m kokt pot (reservrätt)

Detta med förbehållet att någon rätt kanske räcker till både lunchlådor och middag nästa dag. Då förskjuts rätterna en dag i taget, så fredagen är reservrätt, d v s kan skjutas upp till nästa vecka.

(Detta inlägg är dedikerat till P, som gärna ville se fler matsedlar (att kopiera) i min blogg.)

UPDATE Jag kan inte läsa idag. Det stod klart och tydligt ”kassler” på min inköpslista, ändå läste jag ”korv” varenda gång. Nu är matsedeln rättad.

[tags]veckans matsedel, extrapris, variationer[/tags]

2 kommentarer på “Matsedel”

  1. Hej! Jag gör ungefär som du, kikar efter veckans erbjudanden. Men dom har så himla dålig variation på varorna! Precis som du säger, kyckling finns jämnt till bra priser, ibland fryst fisk och fläskkarre i långa banor…
    Jag går ju hemma o behöver inga matlådor o jag beundrar verkligen dem som både orkar fixa middag hemma efter jobbet och dessutom så rikligt så det räcker till matlåda!
    Ha det gott i höstrusket!

  2. För att inte tala om fläskfilé… Säljs den någonsin till ordinarie pris?

    Det är inga problem att laga mycket mat, det tar ju inte längre tid när man – som jag – ofta gör grytor eller fyller hela formar att ställa i ugnen.

Kommentarer är stängda.