Allmänt

Folkvett

Det är riktigt roande att läsa läsarnas kommentarer till tidningarnas artiklar om influensavaccineringen!

Alla skäller på alla, för tydligen tränger sig alla (?) före i kön. Redan vid öppningsdags ringlar köerna långa utanför lokalen där sprutorna ges och kaoset är totalt: ingen ordning alls.

Oavsett om man tillhör en riskgrupp eller inte, åker man till lokalen för att köa på vinst och förlust, och kan man tränga sig före så gör man det. Dock inte jag.

Jag har ännu inte bestämt mig om jag ska vaccinera mig eller inte, men det börjar luta mer åt ”ja”-hållet, även om jag var ”nej” från början. Det är min Tvilling-mentalitet som gör så mot mig. Jag kan ändra mig, ibland ganska snabbt.

Om jag tar vaccinet så är det inte så mycket för min egen skull, som för andras. Jag behöver ju inte smitta andra, som inte hunnit eller velat ta sin spruta. Inte för att jag tror att jag kommer att få influensa, men ändå.

[tags]influensa, vaccin[/tags]

4 kommentarer på “Folkvett”

 1. Men du vet att det är en dödlig sjukdom där man i förväg inte kan veta utgången? De som faller ifrån nu är de utan spruta och utan riskfaktor. De är inte fler än vid en vanlig säsongsinfluensa, men skillnaden är att det inte längre är enbart gamla och svaga. Det här är ett lotteri där man inte vill delta. Den stora komplikationen är lunginflammation där man kvävs/drunknar.

 2. Denna situation lockar fram det sämsta hos människan. Jag tycker att hela den här influensahistorien har skötts uruselt. Från början till slut. Därför är jag inte förvånad över att folk är frustrerade.

  Själv tänker jag vaccinera mig, men tänker inte förnedra mig genom att tigga mig till vaccinet. Jag går när det är dags, vilket förmodligen blir när jag redan legat sjuk. Så tror jag att det blir, med tanke på den dåliga organisationen.

 3. Jontas: Jag kommer nog att vaccinera mig, så småningom, när det blir ”min tur”. Jag har – som sagt – inte bråttom.
  Ny avatar? Jag ser bara den röda hornankan?

  Bert: Du verkar ha samma inställning som jag. Vaccinet ska räcka åt alla, så jag tänker inte tränga mig före för att få min dos.
  Hoppas köandet blir bättre när tidsbokningen kommer igång, för så här kan det inte få fortsätta.

Kommentarer är stängda.