Allmänt

Fredagen den 13:e

Varför kallas fredagen den 13:e för otursdag? Kan det bero på att Tempelherreorden fängslades av kung Filip IV i Frankrike, då han var ute efter deras guld och skatter? Det skedde precis fredagen den 13 oktober 1307, alltså för över 700 år sedan. (Ja, jag ser alldeles för mycket på National Geographic Channel och liknande kanaler.)

Jag blev så snopen. Åkte över till vårdcentralen (på andra sidan älven) för att ta min influensaspruta, då det skulle vara riskgrupper igår och idag. De praktiserar ingen tidsbokning, utan kör drop-in. (Mycket irriterande, men det är en annan historia.) Nej, idag var det bara riskgruppen barn som fick sprutan. Först i slutet av nästa vecka är det övriga riskgrupper, då tillsammans med ”alla andra”. Jaha?

Hemma har jag en sjukling på soffan framför TV:n. B började känna sig dassig redan i onsdags, och har nu 38,8 graders feber och värk i hela kroppen, samt är yr när hon reser sig. Håhå jaja, det är bara en tidsfråga innan förkylningen tar mig också.

Helgplanerna är att ligga lågt. Eventuellt kanske jag roar mig med att ta hand om allt jag tvättade förra helgen. Nu bör tvätten vara torr och därmed färdig att stoppa in i skåp och lådor. Eller också lägger jag mig i sängen med Dan Brown. Gissa vilket som lockar mest?

[tags]fredagen den 13:e, National Geographic Channel, influensavaccin, förkylning, vika tvätt, Dan Brown, Den förlorade symbolen[/tags]

2 kommentarer på “Fredagen den 13:e”

  1. Trodde Ikea lockade mest. Nu när du har racebil och allt.

    Jag tillhör de väldigt få som redan fått två sprutor med vaccinet. Märklig fördelning och tillgång i landet.

  2. Visst lockar IKEA men jag börjar faktiskt *viskar* känna mig dassig, jag också. Vi kanske får slåss om soffan innan dagen är slut.

    Kanske lika bra att jag inte tagit vaccinet, om jag nu blir förkyld? 🙄

Kommentarer är stängda.