Allmänt

Leva sin dröm

Det finns människor som lever ut sina drömmar, som försöker leva det liv de alltid drömt om. Visst, det förstår jag, vem drömmer om att arbeta i kassan i snabbköpet eller köra buss, när man kan drömma om att bli musiker eller konstnär eller författare eller världsrekordhållare i någon idrott?

Jag är alldeles för jordnära för att ens försöka leva drömliv på lediga timmar, för vad drömmer jag om? Inget alls, numera. Jag är glad och nöjd över att ha hem och familj och jobb – vad mer behöver jag? OK, någon hobby skaffar jag mig emellanåt (t ex fotografering) men det stannar alltid på hobbynivå, och rinner ut i sanden efter ett tag.

Under helgen har jag roat mig med att se på TV (oväntat, eller hur? *ironisk*) och har bl a sett folk bygga/renovera sitt Drömhus för ofantliga summor pengar. Vidare har jag sett folk som sagt upp sig från jobb för att de vill bli musiker istället, utan att ha talang för det… Då slår drömmar inte in, det är ett som är säkert.

Det är väl därför jag släppt alla drömmar: prio 1 är att behålla det jag redan har (d v s hem, familj och jobb), sedan har jag inte råd med så mycket annat. Utan en fungerande bas att stå på kan jag inte sväva ut i det blå – det gäller väl de flesta?

Jomenvisst har jag betalat räkningarna idag. Lika spännande varenda gång. Den här månaden blir Extra Spännande, då autogireringarna har ökat i antal, samtidigt som De Riktiga Räkningarna minskat i antal. Att slå ihop alla räkningar till en klumpsumma som betalas samtidigt ger en omedelbar överblick, nu får jag istället vänta några dagar innan allt dragits från kontot så jag ser hur mycket som blir kvar.

Jag ska inte klaga. Det hade kunnat vara mycket värre, men tänk om man fick behålla HELA lönen en enda månad om året? Helt utan räkningar? En drömtillvaro? 😉

[tags]drömmar, drömliv[/tags]

2 kommentarer på “Leva sin dröm”

  1. När jag var liten (typ 6 år) hade jag tydligen sagt till min mamma, som pluggade på Universitetet;
    – Varför kan inte du ha ett riktigt jobb som alla andra mammor, som att sitta i kassan på Konsum???
    Min mor är numera en pensionerad Jurist.

Kommentarer är stängda.