Allmänt

Att våga eller inte

Idag ställs vi fredagsfestare inför ett dilemma: äta rester till lunch eller inte?

Det blev – förstås – mycket mat över från buffén i fredags. Allt paketerades och stoppades in i kylen på jobbet, och bör verkligen ätas idag – om vi inte slänger maten direkt. Frågan är om vi törs äta resterna idag…?

Jag ser det som så: hur länge står min egen mat hemma i kylskåpet? Just det, ofta mycket längre än över en ynka helg. Jag kommer att smörja kråset med resterna. Det som inte dödar, det härdar… :mrgreen:

Nä, men allvarligt: har jag inte matförgiftat mig hemma så tror jag inte jag kommer att göra det på jobbet heller. Det är ju bara att köra lukta-och-smaka-prov på godsakerna, precis som hemma. En del födoämnen är känsligare än andra, men det mesta borde gå att äta idag.

UPDATE
Allt gick alldeles utmärkt att äta idag. Vi var många som struntade i ev följder, för att istället trycka i oss så mycket som möjligt av godsakerna från i fredags. *slickar mig om munnen* Gott var det! 😀 

[tags]rester, buffé, lunch, matförgiftning[/tags]

2 kommentarer på “Att våga eller inte”

  1. Gratis är alltid gott! Men idag blir det *slickar mig om munnen* baconmål från grillen. 😎

Kommentarer är stängda.