Allmänt

En vit jul

Med tanke på den kyla som lagt sig över de norra delarna av landet, så verkar det som att vi får en vit jul i år igen (precis som alla andra jular). Det var nästan lite spännande tidigare, då snön som kommit regnade bort, men det kommer ju ny snö hela tiden.

Angående snö som faller; en på jobbet hade varit på tjänsteresa med bil igår, i värsta snöröken. När snön är så här lätt, går det nästan inte att ploga bort den. Den flyger bara upp och cirklar runt i luften, innan den lägger sig på vägen igen.

Vi var överens om att luftdraget efter plogbilarna drar upp den lösa snön ur dikena också, så det blir ännu mer snörök. En fördel med lätt, kall snö: istället för att skotta, går man bara ut på gården och hostar, så flyger snön iväg. (Ja, vi pratar bara om ytterst viktiga saker i fikarummet.)

[tags]vit jul[/tags]

2 kommentarer på “En vit jul”

 1. Ni verkar, naturligtvis, avhandla (och säkert också lösa) en hel del av världens bekymmer, och allt i fikarummet. Jag avundas dig det. Det är egentligen det enda som inte är bra med att, som jag, arbetsjobba som Personlig Assistent, för vi arbetsjobbar så ofta ensamma, och träffar oftast inte några arbetskamrater, annat än på möten och sådant. Och handen på hjärtat… hur kul är det med alla dessa möten?

  Om ni vill ha mer lättplogad snö, som ligger kvar där den hamnar, så kan ni få vår snö. Jag vill inte gärna ha den i alla fall. 😆

  Som sagt… lite avis är jag på din stora tillgång på fikarumsdebatter! 😯

  Var rädd om dig!

  /Stefan

 2. Fikarummet är guld värt, för där diskuterar vi (oftast) allt annat än jobbrelaterade frågor. Dessutom träffar vi anställda från andra avdelningar också. Det skulle jag verkligen sakna om jag jobbade ensam och bara träffade andra ur samma yrkesgrupp på möten.

  Nej, jag vill inte byta snö med dig nu! Nu är den ju perfekt: bara gå ut och hosta så är gården som ett salsgolv! :mrgreen:

Kommentarer är stängda.