Allmänt

Nytt år

Så har det nya året börjat, i vanlig ordning med en massa fyrverkerier mitt i natten. Det lugnade ner sig efter ca 20-30 minuter, men jag hör idag att somliga fortfarande har kvar smällare. Då och då poppar det till här ute.

Dagen har börjat bra. Jag har sovit gott, och när jag väl vaknat och kommit igång lite grann, har jag ringt släkt och vänner (sådana jag visste var vakna) för att önska dem en god fortsättning på det nya året.

Dagens klädsel är – och kommer att förbli – morgonrock och tofflor. Äntligen! Med tanke på att vi haft julgäst, har jag ju varit tvungen att vara ”anständigt” klädd, men nu är läget under kontroll igen och jag kan slappa hur mycket jag vill.

Det hjälpte mitt ego att ta den varma duschen och smörja in mig igår kväll: jag känner mig som en ny människa idag, ren & fräsch & väldoftande. Nytt år, ny människa! *skrattar och skakar på huvudet* Kanske inte, jag är nog samma gamla Snigel som jag alltid varit, men jag ser ny ut utanpå.

Planerna för dagen är att häcka framför TV:n, äta den chokladask jag har kvar, dricka glögg – ja, bara ta det lugnt. OK, en tvätt är i maskinen sedan igår och bör hängas upp, men den ansträngningen kan jag nog klara av under dagen. Jag kanske t o m stoppar i ännu en tvätt – hör och häpna!

Årets planer, då? Tja… Vad sägs om att ta tag i sovrummet: rensa böcker och alla andra pryttlar som samlats där, städa upp ordentligt och sedan måla väggarna och byta ut bokhyllan? Jag har faktiskt en plan för vad jag ska göra med alla böckerna jag rensar ut. *ler hemlighetsfullt* Om jag har hela året på mig ska jag väl bli klar i tid?

Jag har ett par planer jobbmässigt också, men dem går jag inte in på här. En del små förändringar, bara. Inte i arbetsuppgifter utan i arbetsmaterialet. (Jag har blivit ombedd att komma med förslag på förbättringar om jag kommer på några.)

Men nu är jag ledig och har inte tid att fundera på jobbet! Eller, tid kanske jag har, men inte lust. TV:n väntar, och min glögg har kallnat så jag måste värma den igen.

[tags]nytt år, morgonrock, ny människa, sovrum, förändringar[/tags]

2 kommentarer på “Nytt år”

Kommentarer är stängda.