Allmänt

Walk-in-closet

Redan när B flyttade hem i slutet av sommaren var jag sugen att göra en walk-in-closet åt henne i hallskrubben utanför hennes rum. Givetvis med baktanken att när hon flyttat använder jag den själv. För min inre syn ser jag en välordnad, färgsorterad klädsamling, med kläderna antingen prydligt vikta i gallerkorgar eller upphängda på galgar.

Tja… Drömma kan man ju alltid. Den verkar flytta sig längre och längre ned på priolistan. Egentligen behöver jag inte en walk-in-closet, då jag har gott om garderober i mitt rum, och B funderar ju på att flytta igen. Hon gillar inte alls att bo hemma hos mamma vid 23 års ålder, speciellt inte när hon tidigare haft eget boende. Jag förstår henne, hon skulle ju bara ”mellanlanda” hos mig någon månad mellan två lägenheter.

Nåväl, vad som behöver göras för att få denna skrubb att bli Drömgarderoben, är först och främst att röja ut allt som samlats där. Rensa och slänga, sortera och flytta till den andra skrubben jag har där uppe. Sedan behövs det mätas, både på längden, tvären och höjden (snedtak) för att lista ut hur många (och vilka) delar av t ex IKEA:s Antonius som behövs. Inköpsresa, montering, och voila – en walk-in-closet är född!

När hon flyttat vidare behöver jag ju inte ha kläder i den, utan där kan jag sortera in annat som kan behöva vara lättåtkomligt för att få en fin överblick. I och med att vi rensar och sorterar vid utgrävningen av det som nu finns i skrubben, så kommer det att vara lätt att ta vara på sådant som verkligen ska vara kvar.

Det är faktiskt inte så mycket jobb, när jag särskådar projektet på det här viset… *he he* Återstår bara att få med B på de planerna, då mycket i skrubben är hennes gamla grejer (alltså måste hon sortera dem själv, så jag inte slänger något ”ovärderligt”), och – förstås – att skrapa ihop pengarna till inredningen. Speciellt nu, efter jul, har mina ekonomiska ramar krympt betydligt, men det brukar räta ut sig efter ett par månader (läs: löner).

Kolla! Året har knappt hunnit börja, och jag har redan två planer! Sovrummet och skrubben – hur ska detta sluta? (Sovrummet innebär inga kostnader alls, då jag sedan tidigare har färg till väggarna – den gula jag använt i vardagsrummet – samt den bokhylla jag tänkt byta till. Den står bara i fel rum.)

[tags]walk-in-closet, skrubb, garderob[/tags]

4 kommentarer på “Walk-in-closet”

    1. *host host harkel* Ja, jag satte ju det här året som tidsgräns. Med tanke på hur det ser ut i mitt sovrum, behöver jag ett år på mig…

  1. Vi köpte Antonius när vi flyttade in hit och satte hyllor från golv till tak i vår klädkammare (takhöjden är ju 2,7 m så man får plats med rätt mycket). Det skulle dock vara roligare om man BARA kunde ha kläderna där inne, det agerar nämligen också förråd 😛

    1. Jag har lömska baktankar: garderob så länge B behöver, sedan ett välorganiserat förråd åt mig.

Kommentarer är stängda.