Allmänt, Foto

Kalkonmiddag

Jag blev, som jag tidigare nämnt, bjuden på kalkon hos syrran. Det tar ett tag att köra dit, speciellt som jag inte kör så fort på vinterföre. Stannade på en parkering efter vägen och gick ut för att röka.

Där stod jag, i 25 graders kyla, och funderade på hur väl förberedd jag egentligen var ifall bilen -av en eller annan anledning – skulle bli stående. Jag var i alla fall inte klädd för kallt väder, och hade inga extra (varma) kläder med mig.

Även om jag är blek på vintern så är jag inte så här blek. Det är faktiskt vita leggings/tights/långkallingar som pryder mina *host* smäckra  spiror, ner mot de *host host* eleganta skorna. Poängen är att jag faktiskt hade klänning, även om det var kallt och mitt i vintern.

Tyvärr tog jag inga bilder av middagen, men den var delikat! Jag sade att hon får bjuda mig fler gånger, speciellt om hon tänker tillaga kalkon. Efterrätten var också lyckad. Den gjordes efter ett Hemligt Familjerecept, så sorry – även om den var enkel att laga (jag kan nog t o m klara att göra den själv någon gång) så tänker jag inte dela med mig.

Det var varmare (inte mer än -22) när jag åkte hem, med det hade börjat snöa lite lätt. Det märkte jag inte så mycket av när jag mötte vanliga personbilar, men när något större (en lastbil) kom så rev den upp en vit vägg av snörök framför mig. Nå, jag tog mig hem i god ordning ändå, då trafiken inte var särskilt livlig den tiden på kvällen.

Idag snöar det ännu mer. Det måste vara outhärdliga moln av snörök efter vägarna, för fluffet vräker ner – här, i alla fall. B är hemma igen. Hon kom med buss, så nu slipper jag vara orolig över att ha henne ute runt vägarna.

[tags]snö, kyla, klänning, snörök[/tags]

6 kommentarer på “Kalkonmiddag”

 1. Inte bara ingredienserna till receptet av efterrätten är hemlig – du kan inte ens säga vad det var för efterrätt?

  Kjol nu igen? 46-årskris.

  1. Jag är bunden av mitt tysthetslöfte. Eller också är det 46-årskrisen som yttrar sig på det viset. Välj själv.

 2. Tur att inget hände med bilen 😛

  Usch för att köra i detta väder, det var så mycket snörök!

  Och snö har vi fått – vår gård fick skottas två gånger igår och måste skottas på morgon med.

  1. Det är verkligen inte kul med snörök. Och det verkar inte vara någon ände på hur mycket snö det kan komma. *suck*

Kommentarer är stängda.