Allmänt

With a little help…

Jag är så glad att jag kan få hjälp med saker och ting!

Idag har grannen snöslungat min gård också, när han ändå körde bort snön från sin*, och sedan fick jag steg-för-steg-hjälp per telefon från en av killarna på värmeverket.

Jag har nämligen haft problem med att få igång värmen uppe på övervåningen. Själv vill jag gärna ha kallt när jag ska sova – jag är en varmblodig person – men stackars B har hackat tänder sedan kylan kom. A har under jul- och nyårshelgerna försökt lufta elementen, men ingenting har hjälpt.

Värmesystemet nere i källaren är en massa rör, mätare och kranar som ingen av oss begriper sig på. Alltså ringde jag värmeverket och undrade hur jag skulle göra. Det var såklart jätteenkelt – när man kan det…

Nu vet jag att om mätaren på den röda manicken längst ner står på mindre än 1,5 ska jag skruva igång den lilla blå kranen tills det pyser. Efter en stunds pysande har mätaren gått upp till 1,5 och då stänger jag den lilla blå. Easy piece of cake.

Jag ska vänta en stund innan jag går upp och kollar om elementen behöver luftas mera, eller om värmen kommit igång. Framför allt vet jag nu var jag kan åtgärda saken om det händer igen.

[tags]snöslunga, värmeverk, lufta element[/tags]

*) Det har kommit minst 2 dm snö, som blåste omkring och packades, bara under gårdagen. Jag trodde aldrig det skulle sluta! Själv har jag bara skottat lite vid bron och piffat till vid garaget. Resten har grannen tagit hand om. Jag har verkligen världens bästa grannar!