Allmänt, Foto

Hyacint

Kom på en sak jag glömt berätta: jag fick en hyacint som julblomma den här julen.

När jag fick den var den liten och oansenlig, alldeles grön, och jag var helt övertygad om jag skulle hinna ta död på den innan den ens var i närheten av att blomma. Ändå vattnade jag den, ställde den vid ett fönster och glömde bort den.

Så en dag, för någon vecka sedan, kände jag en söt doft när jag gick in i köket. Detta var strax efter att B passerat först duschen och sedan köket på sin väg ut mot nya äventyr, så jag sniffade lite och tänkte att det var en himla trevlig parfym hon skaffat sig. Då upptäckte jag varifrån doften kom!

Det var ju blomman som doftade! Alltså, jag har inte haft en hyacint på år och dag – hade totalt glömt bort att de luktade så gott!

(Det syns inte på bilden, men den står i en vinglasliknande vas med hög fot.) (Observera även att jag inte ätit upp chokladgodiset som sitter som dekoration än.)

[tags]hyacint[/tags]