Allmänt

Tropisk hetta

Inte ute, där är det fortfarande alldeles för kallt, utan inne. När vi nu fått igång värmen på övervåningen så verkar ALLA element vara vridna på full värme. Jag försöker vika tvätt (!!!) men orkar inte hålla på så långa stunder åt gången. Nu är jag nere och svalkar mig en stund, innan jag fortsätter med tvätten. (Jag har skruvat ner termostaterna på elementen men värmen ligger kvar.) (Nej, jag öppnar inte och vädrar ut värmen. Någon måtta får det vara.)

Annars har jag inte gjort så mycket idag. I och C kom förbi en sväng, då de ändå skulle handla så de hade igång bilen. Då hade jag precis surrat en timme med syrran i telefonen, efter att jag ringt till jobbet och talat om hur jag saknade dem. Nej, jag hade faktiskt ett ärende som behövde ordnas idag.

B jobbar dubbla pass (först på sitt ordinarie jobb, sedan på jobbet där hon brukat springvikariera redan tidigare) men hann hem för att äta middag mellan dem. Jag hade förutsett detta och slängde snabbt ihop fiskpinnar och mos. Det slog mig att det måste vara ÅR sedan jag stekt fiskpinnar senast.

Jag har äntligen lyckats få igång en ny ljudbok! Tyvärr inte i min favoritspelare, som ingen av mina datorer vill kännas vid längre (?), utan i en annan modell. Det gör inget, jag hör lika bra vilken spelare jag än använder, men jag saknar den stora displayen jag vant mig vid. Anyway, den boken hjälper mig med tvätten – det går som en dans! (Förutom värmen, då.)

I vanliga fall är jag väldigt dagvill och nu är läget långt bortom kontroll. Jag har ingen som helst aning om vad det är för veckodag idag, men jag vet att det är den 5 januari och att imorgon – den 6:e – är min sista lediga dag för den här gången. Den 7:e ska jag tillbaka till jobbet igen, och jag ska försöka komma ihåg att ta med den nya almanackan jag fått i julklapp (för en månad sedan…) så jag har något trevligt att hänga på väggen.

[tags]värme, element, vika tvätt, fiskpinnar, En nästan vanlig man, Dan Buthler & Dag Öhrlund, almanacka[/tags]