Allmänt

Film eller inte

Ett tecken på att jag börjar bli gammal äldre, är att jag inte är ett dugg intresserad av vare sig Twilight eller Avatar. Jag tillhör helt enkelt inte rätt målgrupp, och har inga planer på att försöka göra det heller.*

Dessutom har jag noll koll på färsk musik, men musiken spelar ingen stor roll i mitt liv längre. När jag lyssnar på något så är det oftast en bok. Jag har heller aldrig radion malande i bakgrunden hela dagar.

Däremot har jag alltid igång TV:n när jag är hemma. Inte för att jag ser på den hela tiden, utan för att den ersätter radioskval-i-bakgrunden. Jag har vissa serier jag följer, men dem spelar jag in och ser när jag har tid och lust. Det är sällan jag verkligen ser något direkt det sänds på TV. Ja, nyheterna på morgonen (framför allt väderprognosen), men inte mycket annat.

Allt för sällan tar jag mig tid att se filmer. Numera är jag så bortskämd med fördelarna att se film hemma, att jag knappast kan tänka mig att gå på bio igen. Visst, det är inte samma känsla att se film i en liten TV** istället för på en stor duk, men det uppvägs av att jag kan ta paus när jag vill, ligga ner medan jag tittar, äta/fika under filmen, snabbspola om den är tråkig…

Det ska vara en otroligt bra/efterlängtad film innan jag ids se den, då min koncentrationsförmåga snabbt avtar om filmen inte är tillräckligt intressant. Till min stora förtjusning delar jag och B ofta filmsmak, så vi har sett en och annan pärla tillsammans under årens lopp.

En film jag såg på bio först (och köpte på DVD senare) är Love Actually, som en kompis ”lurade” med mig på. Jag ville inte se den, eftersom Hugh Grant är med – jag orkar inte med honom – men gav med mig till slut. Det var en riktig lyckträff! Söker du en charmig kärlekskomedi i jultid, så slå till direkt! (Det går ju att snabbspola förbi bitarna med HG…)

Min filmsamling består annars mest av ”gamla godingar”, sådant jag sett när jag var ung/yngre. Och en hel del Johnny Depp, förstås. Även jag har mina svagheter. 😉

Med tanke på detta ämne, har jag lagt upp en ny fråga åt mina kära läsare att svara på… *pekar med hela handen*

[tags]film, bio, video, DVD[/tags]

*) Jodå, jag vet faktiskt vad ”Twilight Moms” är: pedofiler.

**) 32 tums widescreen. En tjockis, till och med. Jag är sååå 90-tal.

2 kommentarer på “Film eller inte”

  1. Hm – och jag som just nu lyssnar på Twilight och håller på att diskutera med maken om när vi ska se Avatar.;) Vad är då det ett tecken på?

  2. Tja… Ett teckan på att du fortfarande hänger med, kanske? 😉

    Jag är ju hopplöst ute – fråga mina barn. :mrgreen:

Kommentarer är stängda.