Allmänt

Frid, vänner!

Lugnet har lagt sig, mitt humör har vänt uppåt igen och det snöar inte idag heller. 😉

Jag ser att jag i mitt förra inlägg nämnde LCHF. För den som inte vet vad det är, så betyder det ”Low Carb, High Fat” och innebär att man äter så lite kolhydrater som möjligt samt mycket mera fett än vanligt. Det finns gott om andra sidor som förklarar det där lite mer ingående (det är bara att googla), men poängen varför jag nämnde det i förra inlägget är att man A-B-S-O-L-U-T inte får fika. *aja baja*

Nu är det nämligen hög tid att börja ta itu med vikten. Jag siktar inte på Beach 2010 (eller ens 2011 eller 2020) utan jag måste gå ner i vikt för min hälsas skull. LCHF är inte en diet, utan helt enkelt en vettigare kosthållning: inget socker, mjöl (bröd, pasta, etc), ris eller potatis, för att dra det i stora drag. Igår, t ex, åt jag ungsstekt lax med romsås och bytte ut potatisen mot sallad. Det höll mig mätt hela kvällen. Inget spring i kylskåpet!

Det känns lite konstigt att utesluta ”basen” så här i början av karriären 😉 men jag vänjer mig snart. Just nu funderar jag på vad jag ska stoppa i kycklinggrytan istället för ris, men jag kommer nog på något under dagen.

Jag vaknade inatt (efter en rejäl powernap, förstås) och tänkte baka muffins, för att ha något snabbt och enkelt till frukost. Problemet var bara att köket var fullt med disk jag var tvungen att diska undan först (och gjorde det – klockan halv tre på morgonen…) och sedan hade baklusten försvunnit. Jag får göra muffins ikväll istället.

[tags]LCHF, Low Carb High Fat, muffins[/tags]