Allmänt

Klipptid

Jag ska till frissan idag. Tänkte låta henne klippa lite i håret; jag vill behålla längden men ha det mer uppklippt, speciellt framtill. Jag avskyr när håret – som det gör nu – hänger fram i ansiktet och blandar sig i vad jag äter eller min tandborstning.

Dagens väder är friskt och fräscht, några grader kallt, ingen blåst men då och då lätt snöfall. Trots detta tog jag bilen i morse, då frissatiden kolliderar med min lunch. Jag kommer att ha bråttom mellan de olika hållplatserna under lunchtid.

L och E var förbi igår, och jag visade E den ”omelettlimpa” jag bakat tidigare under kvällen. Vi provsmakade och den blev klart godkänd. Receptet, för den som vill prova:

  • 10 ägg
  • 1 dl grädde
  • 500 g Keso

Vispa ihop, häll i väl smörad avlång form och grädda 30-40 min i 175 grader. (Jag gräddade 30 min, slog av ugnen och lät den stå kvar 10 min extra.) Går bra att skiva när den kallnat. (Jag låter den vara kvar i formen.)

Då den är rätt neutral i smaken, och inte så salt, ska jag prova den både som tillbehör till maten och som kvällsfika, med lite kanel på, till kaffet.

Efter att ha konsulterat min receptbok, där även förklaringar till kosten finns, kom jag fram till att jag fortfarande – även om jag verkligen försöker låta bli – äter för mycket grönsaker. Jag har även en del annat jag inte borde äta som finns kvar i frys och skafferi, men börjar kunna tänka mig att rensa bort alltihop. Samtidigt gör det mig inget att det finns där, då jag ändå inte är sugen.

Det ska bli spännande att se hur detta lyckas, då det faktiskt inte är speciellt svårt att ”hoppa över” potatis och andra tillbehör. Jag ser fram emot att få spänna åt bältet ett hål till – och ett till – och ännu ett… (Jag väger mig inte, utan tänker mäta framgångarna med bältet.)

E kände sig i alla fall väldigt peppad av att jag också hoppat på samma tåg som hon (och L, då han vackert får äta det E serverar) och hennes bror A åkt med ett tag. Då de inte träffas så ofta har hon fuskat då och då, men han har visst gått ner 20 kilo! Hon har också tappat en del, men inte lika mycket.

[tags]klippning, LCHF[/tags]